marți, 27 iulie 2010

CHIVOTUL LEGAMANTULUI DESCOPERIT ??

Abuna Pauolos, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Etiopia, a anuntat ca va arata lumii intregi una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii, Chivotul Legamantului

Abuna Pauolos, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Etiopia, a anuntat ca va arata lumii intregi una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii, Chivotul Legamantului. Acesta nu a mai fost vazut de milenii, si a reprezentat poate cel mai cautat artefact din istorie, alaturi de Sfantul Graal.
„Cat de curand, lumea va putea admira Chivotul Legamantului, cel in care Biblia spune ca sunt pastrate tablele de lut cu cele 10 porunci, alaturi de o mostra de mana, hrana divina care i-a tinut in viata pe israeliti in lungul lor drum catre Pamantul Fagaduintei”, este declaratia soc a patriarhului etiopian, facuta in timpul intalnirii sale din Italia cu Papa Benedict al XVI-lea.

"A trecut aproape un an de la aparitia acestor declaratii socante , chivotul inca nu a fost prezentat lumii ,totusi vorbim de un patriarh conducatorul bisericii ortodoxe in respectiva tara, fie ea chiar si etiopia , se pune intrebarea daca este adevarat ce spune ...de ce nu l-a aratat pana acum ?......sau daca a mintit (lucru de care ma indoiesc) , care este motivatia ?

„Chivotul Legamantului se afla in Etiopia de multe secole”, sustine Pauolos. „Ca patriarh l-am vazut de multe ori, dar numai cateva persoane au putut face acelasi lucru, pana in prezent”.Conform patriarhului, Chivotul este pastrat intr-o biserica a carei locatie este tinuta secreta.

Pentru a apara relicva sacra, o copie a chivotului a fost postata in absolut fiecare biserica etiopiana. Prezenta sa in Etiopia este sustinuta si de istorici, cei care atesta faptul ca artefactul a fost mutat in aceasta tara africana inca din secolul VII i. Hr. Invatatii musulmani sustin insa ca el va fi descoperit in ultimele zile ale lumii de catre Mahdi – o figura mesianica din Islam.

ISTORIA "CHIVOTULUI LEGII"

Chivotul Legii, cum se mai numeste artefactul mentionat in capitolul Exodului din Biblie, reprezinta cea mai importanta comoara a “Poporului Ales”. Pentru israeliti, el constituia cel mai sacru obiect de pe Pamant, creat de Dumnezeu Insusi, prin intermediul lui Moise, pe Muntele Sinai. Chivotul era un cufar masiv, poleit cu aur, lung de 118 centimetri, inalt si lat de 78 centimetri, cu o pereche de manere din lemn de o parte si de cealalta si cu doi heruvimi din aur dispusi fata in fata, cu aripile intinse, deasupra capacului.
Cufarul trebuia sa adaposteasca relicvele sacre, printre care cele doua table de piatra pe care erau scrise Cele Zece Porunci si un vas cu mana din cer, care cazuse spre hrana evreilor in pustie, dupa ce trecusera Marea Rosie, cand au fost eliberati din robia Egiptului. Ierusalimul, capitala regatului israelian si casa Templului lui Solomon, era si locul in care era gazduit Chivotul Legamantului.

Jerusalem

In 607 i.Hr orasul a fost jefuit de catre babilonieni, sute de mii de evrei fiind ucisi. 70 de ani mai tarziu, cand israelitii s-au intors in cetate, Chivotul disparuse. De atunci, nu se stie sigur ce s-a intamplat cu acesta relicva nepretuita, iar diferitele zvonuri au fost alimentate numai de speculatii. Dintre acestea, cea mai raspandita este cea conform careia Chivotul ar fi fost ascuns de catre israeliti inainte de a fugi din oras, odata cu ocupatia babilonienilor. Locatiile posibile se spune ca ar fi Muntele Nebo din Egipt sau Etiopia.


Obeliscul din Aksum (Etiopia)

Conform legendei, in imensul sit funerar al regilor de la Aksum a fost ascuns Chivotul Legii, comoara cea mai de pret a Israelului. Vechi de peste 1.700 de ani si inalt de 24 de metri, Obeliscul din Aksum, in care se presupune ca se afla Chivotul, cantareste nu mai putin de 100 de tone.
Misterul ridicarii absolut incredibile a obeliscului i-a facut pe multi sa lanseze fel de fel de teorii, care mai de care mai fantasmagorice. Insa, nici pana in ziua de azi, arhelogii nu au putut explora in intregime labirintul subteran aflat sub colosul de granit. Pe langa acestea, oamenii de stiinta din zilele noastre nu au reusit sa isi explice de ce labirintul subteran e pazit atit de strasnic de capcane mortale pentru oricine incearca sa exploreze tunelurile.

luni, 26 iulie 2010

MIRACOLUL DE LA FATIMA

70.000 de oameni au înfruntat mlastinile pentru a ajunge pe dealul Cova di Iria, unde aveau loc aparitiile miracolul nu s-a lasat mult asteptat


În primavara lui 1916, în locul numit La Loca du Cabeco, din Portugalia, Arhanghelul Mihail s-a aratat în fata a trei copii care erau cu oile la pascut: Lucia de Santos, în vârsta de 10 ani si cei doi veri ai sai, Jacinta, de 7 ani si Francisco, de 10 ani, toti trei provenind dintr-o familie de tarani sarmani si analfabeti. Conform spuselor lor, acest „înger al pacii” avea ca misiune sa îi pregateasca pentru venirea Fecioarei Maria.
Anul urmator a marcat începutul unei lungi serii de viziuni dumnezeiesti, care s-a întins de pe 13 mai pâna pe 13 octombrie. Duminica, 13 mai 1917, de sarbatoarea Înaltarii, în timp ce acesti trei copii erau cu oile la pascut aproape de satul Fatima, situat în dioceza Leiria, privirile le-au fost atrase de stralucirea intensa care lumina cerul.
În fata unui arbore se afla o „frumoasa Doamna”, învesmântata într-o capa de un alb stralucitor si tinând mataniile pentru rugaciune în mâna. „Nu va temeti”, le-a spus ea, „sunt coborâta din Ceruri [...]. Am venit la voi ca sa va spun sa veniti aici sase luni la rând, în zilele de 13, la aceasta ora. Mai târziu va voi spune cine sunt si ce doresc”. Si a adaugat: „Rugati-va în fiecare zi pentru pacea lumii si pentru sfârsitul razboiului”.
Dupa o luna, în ziua a treisprezecea, la ora stabilita, copiii au venit în acelasi loc, însotiti, de data aceasta, de aproximativ o suta de tarani. Catre prânz, un mic nor luminos a coborât din cer si a plutit la o înaltime de câtiva metri. Dintre cei prezenti, doar copiii au putut s-o vada pe Doamna.
Aceasta s-a adresat fetitei cu numele Lucia: „Îi voi lua în curând la cer pe Jacinta si pe Francisco, însa tu vei mai ramâne o vreme aici. Iisus vrea sa Îl servesti, pentru ca oamenii sa ma cunoasca si sa ma iubeasca”. Profetia s-a îndeplinit, caci Francisco a murit la vârsta de zece ani, pe 4 aprilie 1919, iar Jacinta, pe 20 februarie 1920, la vârsta de noua ani; Lucia a trait aproape o suta de ani, fiind cea care a facut cunoscute ulterior profetiile Fecioarei.
Pe 13 iulie 1917, mii de oameni s-au prezentat împreuna cu cei trei copiii la locul stabilit. Lucia i-a cerut Doamnei sa faca un miracol, astfel încât toata lumea sa creada, iar aceasta a spus ca „în octombrie, va spune cine este si ce doreste si va face un miracol pentru ca toti sa creada”.
Cu ocazia celei de-a treia aparitii, Fecioara Maria le-a facut cunoscute trei profetii. Doua dintre acestea au fost divulgate integral abia în 1942, cel de-al treilea trebuind sa fie facut cunoscut, conform vointei Sfintei Fecioare, abia în anul 1960.Cea de-a treia profetie si-a gasit sfaristul in seif-urile Vaticanului nici in ziua de azi nu se cunoaste continutul ei.

Miracolul din 13 octombrie 1917

Pe data de 13 octombrie 1917, la sase luni de la prima aparitie, aproximativ 70.000 de oameni au înfruntat mlastinile pentru a ajunge pe dealul Cova di Iria, unde aveau loc aparitiile, pe o ploaie torentiala. În jurul orei 10 dimineata, participantii au remarcat o coloana de fum ridicându-se deasupra capetelor celor trei copii si disparând. Fenomenul s-a petrecut de trei ori. Lucia le-a cerut credinciosilor sa îsi închida umbrelele pentru a se putea ruga si sa fie cât mai atenti la aparitia Fecioarei. Aceasta aparu si i se prezenta copilei ca fiind Sfânta Maica a Rozariului, cerându-i totodata sa construiasca o capela în numele Sau.
Apoi îi spuse Luciei sa „vindece mai multi bolnavi si sa converteasca pacatosii”. Dupa aceea s-a ridicat la ceruri, iar ploaia a încetat. În acel moment, Lucia le-a spus oamenilor sa priveasca Soarele. Acesta a fost vazut ca un astru stralucitor de culoarea argintului mat, putând fi privit fara senzatia de orbire. În momentul în care astrul a început sa se învârta, producând o jerba multicolora, cei prezenti, înspaimântati, au crezut ca Soarele se va pravali peste ei. Acesta se misca tot mai vertiginos, schimbându-si brusc directia, precum o roata de foc si a coborât aproape de pamânt de trei ori la rând în decursul unui sfert de ora, schimbându-si culorile de fiecare data.
Pierre Jovanovic semnaleaza un element interesant: leoarca de apa dupa ploaia torentiala de dimineata, hainele oamenilor s-au uscat instantaneu în acele momente. Entuziasmul a fost apoi indescriptibil.Aerul a devenit violet si apoi galben. Multimea tipa de spaima, iar în câteva momente, totul a revenit la normal. Fecioara a reaparut, de data aceasta însotita de Sfântul Iosif, de pruncul Iisus, binecuvântând lumea si facând cu mâna gestul crucii.Acest Soare cazator a fost vazut pe o raza de 50-60 de kilometri în jurul Fatimei.

Cea mai frumoasa femeie din ultimii 100 de ani

Audrey Hepburn, cea mai frumoasa femeie din ultimii 100 de ani

Actrita Audrey Hepburn a fost votata cea mai frumoasa femeie de pe Planeta din ultimii 100 de ani, devansand-o pe Cheryl Cole care a ocupat pozitia secunda.
tAGurI: Audrey Hepburn

Intr-un sondaj facut de o televiziune din America, QVC, actrita din Breakfast At Tiffany's a impresionat mai mult decat actrite moderne precum Scarlett Johansson, sau Angelina Jolie.

Pe locul al doilea s-a pozitionat cantareata de la Girls Aloud, Cheryl Cole, iar pe locul trei frumoasa Marilyn Monroe.

Audrey Hepburn a murit in 1993 dupa o lunga lupta cu boala: un cancer nemilor care a ucis-o prea devreme. Actrita a murit la varsta de 63 de ani.

La sondaj au raspuns 2000 de femei care marcheaza astfel inceputul Lunii Femeii in America.

Cu cateva luni in urma, rochia neagra pe care Audrey a purtat-o in filmul Breakfast at Tiffany's a fost votata cea mai frumoasa costumatie purtata vreodata pe marile ecrane.

luni, 19 iulie 2010

5 Alimente periculoase

5 Alimente periculoase din frigider

Indiferent de anotimp, multi dintre noi obisnuiesc sa depoziteze în frigider o serie de alimente nesanatoase de care nu avem neaparat nevoie, dar care, potrivit specialistilor, pot provoca adevarate "dezastre nutritionale" atunci când sunt consumate. Acest tip de produse sunt considerate "rele" pentru ca au adaosuri considerabile de calorii, grasimi, sare si/sau zahar. Expertii, citati de WebMD, au realizat o lista cu cele mai periculoase 10 alimente pe care e bine sa nu le pastram în frigider:

1. Maioneza

Este alba si gustoasa, dar contine mult prea multe calorii pentru a merita riscul unui consum exagerat cantitativ. Este avertismentul medicilor nutritionisti lansat celor care obisnuiesc sa consume frecvent maioneza, fie în salate sau în sendvisuri. Potrivit expertilor, 40 de grame de maioneza contin 360 de calorii. Recomandare: puteti folosi, pe lânga maioneza light, alte ingrediente mai putin periculoase pentru silueta, cum ar fi mustarul sau chili.

2. Sucurile dulci si acidulate

Bauturile racoritoare dulci si acidulate sunt peste tot, în restaurante, supermarketuri, la chioscuri, mai ales pe timpul verii, când setea este mai intensa. Însa, astfel de sucuri nu contin nutrientii atât de necesari organismului, ci mai degraba un exces de calorii. În plus, îndulcitorii si colorantii artificiali cresc riscul de diabet si alte boli cronice, cel mai periculos fiind aspartanul. Recomandare: consumati în special apa plata atunci când va este sete. De asemenea, ceaiul verde sau cel negru va asigura necesarul de antioxidanti, iar laptele degresat contine nutrienti de baza, cum ar fi calciu, vitamina D, vitamina B12, potasiu si magneziu.

3. Bauturile alcoolice

Abuzul de alcool este consecinta cea mai probabila a lipsei de control în privinta bauturilor alcoolice stocate în exces în frigider. Si cel mai afectat organ în acest caz este ficatul, care va fi fortat sa metabolizeze acizii grasi în exces dupa un consum exagerat de alcool. Totodata, si celulele creierului sunt expuse pericolului unui abuz de alcool. Potrivit statisticilor, un pahar de vin contine în jur de 170 de calorii, o doza de bere 150 de calorii, iar 50 de ml de lichior, gin, votca sau whisky înseamna 105 calorii.

4. Carne procesata

Fie ca este vorba de sunca, salam, mici, cârnati sau pastrama, acest tip de carne este periculoasa pentru organism din cauza continutului ridicat de sare, nitrati si grasimi. Carnea procesata creste riscul unor boli grave, cum ar fi cancerul de colon
, din cauza substantelor folosite pentru conservarea acestui tip de carne. De asemenea, cantitatea mare de sodiu este asociata cu declansarea sau agravarea unor maladii cardiovasculare.

5. Hot-dog si sosuri

Intrând în aceeasi categorie, a produselor din carne procesata, hot-dog-ul este "alimentul" preferat în special de americani, unii dintre acestia având nelipsite rezerve "strategice" în frigider. Dar si europeni nu se dau în laturi când este vorba de produse de acest fel, fie ca sunt înlocuite cu hambugeri sau saorme. Multi dintre consumatori argumenteaza ca prefera sa stocheze în frigider astfel de produse si sosuri pentru ca sunt foarte usor de preparat la cina, de pilda. Dar experti trag un nou semnal de alarma: sarea si grasimile în exces fac din aceste alimente adevarate bombe calorice extrem de periculoase pentru organism!

Tigarile si femeia

Cum afecteaza tigarile o femeie? Aceasta isi pierde pe rand: feminitatea, vocea si placerea de a face sex. Tutunul este daunator nu numai erectiei barbatilor dar si lubrifierii femeii, micsorand din placere. Nicotina dezechilibreaza nivelul hormonal al femeii, astfel incat nivelul scazut al estrogenului poate cauza uscaciune vaginala, subtierea tesuturilor vaginale, flux redus de sange in zona genitala si o sensibilitate scazuta, toate astea contribuind la probleme de excitatie sexuala sau de orgasm. Dupa numai 3 zile de la eliminarea fumatului se imbunatateste fluxul sangvin, arterele nu mai sunt blocate, iar femeia isi regaseste sexualitatea.
Multe femei, indiferent de varsta, fumeaza considerand ca fumatul pune in valoare personalitatea.
Consecintele dezastruoase asupra sanatatii proprii sunt amplificate de consecintele asupra sanatatii viitorilor copii, a dezvoltarii lor neuropsihice.
Mentionam unele consecinte ale acestui viciu: pielea fumatoarelor devine uscata, deshidratata, fara stralucire, colorata spre galbui sau brun cenusiu, parul (puful) de pe fata (la fumatoare) este mai abundent decat in mod normal, iar cuperoza este destul de frecventa. Tigarea strica vocea. Respiratia capata un miros dezagreabil; fumatoarele, dimineata, au un gust amar si dureri de cap. Actiunea negativa a tutunului asupra pielii este una din cauzele imbatranirii. Numarul mare de riduri este atribuit intoxicatiei cu nicotina, care ataca fibrele elastice ale dermei, iar fumul de tigara obliga fumatoarele la o mimica nefireasca, caci le irita ochii avand urmari neplacute asupra vederii.
Prezentam si alte urmari ale fumatului: epiderma obrazului se subtiaza, pierzandu-si calitatea de aparare impotriva agentilor externi; femeile care furmeaza par mult mai in varsta decat sunt in realitate. Glandele sebacee si sudoripare se reduc sau se atrofiaza. Pielea e greu hranita cu oxigen, fumul face sa se oxigeneze greu vasele sanguine din pricina combinarii oxidului de carbon pe care-l contine, cu hemoglobina.

Si, totusi, fumam!

In randurile urmatoare, vom incerca sa dam cateva sfaturi celor care nu vor sa renunte la fumat, cunoscand toate riscurile la care stiu ca sunt supuse.

Efectele fumatului asupra organismului

Datorita nicotinei, fumatoarele pot capata pete galbene pe degete. Pentru a indeparta petele galbene de pe degete, acestea vor fi frecate cu piatra ponce, apoi cu suc de lamaie, sau dupa ce lamaia a fost stoarsa se poate folosi coaja respectiva. Mirosul neplacut al gurii poate fi ameliorat prin clatirea cu apa de gura. Se pare totusi ca numai clatitul gurii nu e suficient pentru a masca viciul, caci uneori la persoanele care fumeaza, li se ingalbenesc dintii si cu toate ca isi curata dintii cu peria de dinti si apa de gura, nu reusesc sa le redea albeata.
Medicul stomatolog poate rezolva desigur problema, numai ca dintii se vor ingalbeni din nou, daca viciul continua, iar operatia prea des efectuata, poate duce la uzarea emailului.
Sunt recomandate de specialisti unele trucuri prin care petele de nicotina pot dispare, bazate pe proprietatea glicerinei de a absorbi nicotina, dintii mentinandu-si albeata lor. Astfel, pe periuta de dinti, dupa periatul zilnic obisnuit, se pun cateva picaturi de glicerina cu care se perie dintii in continuare.
Se mai poate folosi lamaia (cateva picaturi puse pe periuta de dinti) sau apa oxigenata (o lingurita de apa oxigenata la un pahar cu apa cu care se sterg dintii folosind un tampon mic de vata). Nu vom atinge insa gingiile, ci numai dintii. Recomandabil este, de asemenea, ca dimineata si seara sa fie aspirate cateva picaturi de apa rece pe nas, pentru a curati cat mai bine partile interioare (operatiunea se poate efectua de cateva ori pe zi).
Studii asupra tabagismului au condus la concluzia, ca la majoritatea fumatorilor este diminuata capacitatea vitala, iar mortalitatea este mai mare la fumatori decat la nefumatori.

Cum te poti lasa de fumat?

Cresterea numarului fumatoarelor in randul femeilor tinere, al adolescentelor, ridica probleme nu numai cu caracter estetic dar si social, legate de urmarile tutunului asupra organismului femeii, asupra femeii gravide si a urmasilor ei, asupra evolutiei hormonale a femeii in decursul vietii. Campaniile de educatie sanitara – antitutun – se dovedesc pe deplin justificate.
Intrucat multe persoane doresc sa scape de acest viciu, dar nu au destula vointa, ii informam ca, rezultate bune de stimulare a vointei de a se lasa de fumat, se obtin prin acupunctura prin care se accelereaza dezintoxicarea de la 2-3 ani, la 2-3 luni.
Un rol important il are insa fumatorul, care trebuie sa colaboreze cu medicul, in sensul de a vrea sincer sa se debaraseze de acest viciu, care are consecinte nefaste asupra intregului organism.
La noi in tara, in unele statiuni balneare, acupunctura este folosita ca adjuvant in tratamentul celor care vor sa se lase de fumat.

sâmbătă, 10 iulie 2010

Senzationalele covoare de flori

Senzationalele covoare de flori de la Festivalul Floral Genzano 2010

Daca iti plac florile si se intampla sa te afli la Roma in cea de-a doua saptamana a lunii iunie este musai sa vizitezi orasul Genzano, pentru celebra Infiorata.
Genzano Infiorata este un festival floral ce dateaza inca din anul 1778. In fiecare an, artistii locali din micul orasel italian acopera un intreg bulevard (Via Belardi), cu uriase covoare de flori, inspirate din opere de arta celebre, picturi religioase, ori motive geometrice.
Infiorata din Genzano incepe prin recoltarea a milioane de flori, cu 2-3 zile inaintea evenimentului. Plantele multicolore sunt pastrate in stare proaspata, in pivnite din oras, in timp ce artistii isi deseneaza operele pe pavajul din Via Belardi, pentru parada ce are sa inceapa in sambata care urmeaza.
Precedat de o "mini Infiorata", in cadrul careia elevii scolilor locale creeaza carpete inflorate, festivalul se incheie in ziua de luni a celei de-a treia saptamani din iunie, atunci cand copiilor le este permis sa distruga coloratele creatii, jucandu-se cu ele.

luni, 5 iulie 2010

Un gel minune ar putea elimina plombarea dintilor!

Gata cu frica de dentisti: un gel special pentru regenerarea dintilor ar putea inlocui in curand clasica plombare a zonelor afectate de carii.

Dentistii ar putea in curand sa isi agate in cui frezele.
O noua peptida, incorporata intr-un gel sau intr-un film subtire si flexibil, plasata langa o carie va incuraja regenerarea dintelui in mai putin de o luna.
Acest gel ar putea elimina nevoia de a umple cavitatile afectate de carie si nu ar mai fi nevoie de a se sapa adanc pe canalul unui dinte infectat.
"Nu este ca o pasta de dinti" care previne formarea cariilor, spunea Nadia benkirane-Jessel, un cercetator al Institului National de Sanatate si Cercetare Medicala, din Franta. "Noi aici incercam sa controlam o carie (in clipa in care se dezvolta)".
Gelul minune ar transforma vizita la dentist intr-o sedinta placuta unde in loc de freza, stomatologul ar aplica pur si simplu gelul asupra zonei infectate.
Cauzele unei carii pot varia dar tratamentul este acelasi: se gaureste adanc in dinte, se curata zona afectata si se umple gaura cu o plomba pentru a se preveni o infectie viitoare.
Gelul (sau pelicula de film) contine o peptida cunoscuta ca MSH (Hormonul de stimulare a melanocitei). Studii recente au demonstrat ca MSH incurajeaza regenerarea osului.
Pentru inceput, pentru a-si testa produsul, francezii au aplicat gelul (sau pelicula de film) ce contine peptida MSH pe cariile unor soareci de laborator. Dupa o luna, cariile au disparut si dintii se regenerasera.
Benkirane-Jessel avertizeaza ca acest gel are rolul de a trata un dinte, el nu va preveni formarea altor carii pe viitor.
Sa nu va aruncati inca periutele de dinti ca mai urmeaza ca acest gel sa fie aplicat si la oameni dupa care, in caz ca este aprobat, va ajunge si in cabinetul stomatologilor.