luni, 26 iulie 2010

MIRACOLUL DE LA FATIMA

70.000 de oameni au înfruntat mlastinile pentru a ajunge pe dealul Cova di Iria, unde aveau loc aparitiile miracolul nu s-a lasat mult asteptat


În primavara lui 1916, în locul numit La Loca du Cabeco, din Portugalia, Arhanghelul Mihail s-a aratat în fata a trei copii care erau cu oile la pascut: Lucia de Santos, în vârsta de 10 ani si cei doi veri ai sai, Jacinta, de 7 ani si Francisco, de 10 ani, toti trei provenind dintr-o familie de tarani sarmani si analfabeti. Conform spuselor lor, acest „înger al pacii” avea ca misiune sa îi pregateasca pentru venirea Fecioarei Maria.
Anul urmator a marcat începutul unei lungi serii de viziuni dumnezeiesti, care s-a întins de pe 13 mai pâna pe 13 octombrie. Duminica, 13 mai 1917, de sarbatoarea Înaltarii, în timp ce acesti trei copii erau cu oile la pascut aproape de satul Fatima, situat în dioceza Leiria, privirile le-au fost atrase de stralucirea intensa care lumina cerul.
În fata unui arbore se afla o „frumoasa Doamna”, învesmântata într-o capa de un alb stralucitor si tinând mataniile pentru rugaciune în mâna. „Nu va temeti”, le-a spus ea, „sunt coborâta din Ceruri [...]. Am venit la voi ca sa va spun sa veniti aici sase luni la rând, în zilele de 13, la aceasta ora. Mai târziu va voi spune cine sunt si ce doresc”. Si a adaugat: „Rugati-va în fiecare zi pentru pacea lumii si pentru sfârsitul razboiului”.
Dupa o luna, în ziua a treisprezecea, la ora stabilita, copiii au venit în acelasi loc, însotiti, de data aceasta, de aproximativ o suta de tarani. Catre prânz, un mic nor luminos a coborât din cer si a plutit la o înaltime de câtiva metri. Dintre cei prezenti, doar copiii au putut s-o vada pe Doamna.
Aceasta s-a adresat fetitei cu numele Lucia: „Îi voi lua în curând la cer pe Jacinta si pe Francisco, însa tu vei mai ramâne o vreme aici. Iisus vrea sa Îl servesti, pentru ca oamenii sa ma cunoasca si sa ma iubeasca”. Profetia s-a îndeplinit, caci Francisco a murit la vârsta de zece ani, pe 4 aprilie 1919, iar Jacinta, pe 20 februarie 1920, la vârsta de noua ani; Lucia a trait aproape o suta de ani, fiind cea care a facut cunoscute ulterior profetiile Fecioarei.
Pe 13 iulie 1917, mii de oameni s-au prezentat împreuna cu cei trei copiii la locul stabilit. Lucia i-a cerut Doamnei sa faca un miracol, astfel încât toata lumea sa creada, iar aceasta a spus ca „în octombrie, va spune cine este si ce doreste si va face un miracol pentru ca toti sa creada”.
Cu ocazia celei de-a treia aparitii, Fecioara Maria le-a facut cunoscute trei profetii. Doua dintre acestea au fost divulgate integral abia în 1942, cel de-al treilea trebuind sa fie facut cunoscut, conform vointei Sfintei Fecioare, abia în anul 1960.Cea de-a treia profetie si-a gasit sfaristul in seif-urile Vaticanului nici in ziua de azi nu se cunoaste continutul ei.

Miracolul din 13 octombrie 1917

Pe data de 13 octombrie 1917, la sase luni de la prima aparitie, aproximativ 70.000 de oameni au înfruntat mlastinile pentru a ajunge pe dealul Cova di Iria, unde aveau loc aparitiile, pe o ploaie torentiala. În jurul orei 10 dimineata, participantii au remarcat o coloana de fum ridicându-se deasupra capetelor celor trei copii si disparând. Fenomenul s-a petrecut de trei ori. Lucia le-a cerut credinciosilor sa îsi închida umbrelele pentru a se putea ruga si sa fie cât mai atenti la aparitia Fecioarei. Aceasta aparu si i se prezenta copilei ca fiind Sfânta Maica a Rozariului, cerându-i totodata sa construiasca o capela în numele Sau.
Apoi îi spuse Luciei sa „vindece mai multi bolnavi si sa converteasca pacatosii”. Dupa aceea s-a ridicat la ceruri, iar ploaia a încetat. În acel moment, Lucia le-a spus oamenilor sa priveasca Soarele. Acesta a fost vazut ca un astru stralucitor de culoarea argintului mat, putând fi privit fara senzatia de orbire. În momentul în care astrul a început sa se învârta, producând o jerba multicolora, cei prezenti, înspaimântati, au crezut ca Soarele se va pravali peste ei. Acesta se misca tot mai vertiginos, schimbându-si brusc directia, precum o roata de foc si a coborât aproape de pamânt de trei ori la rând în decursul unui sfert de ora, schimbându-si culorile de fiecare data.
Pierre Jovanovic semnaleaza un element interesant: leoarca de apa dupa ploaia torentiala de dimineata, hainele oamenilor s-au uscat instantaneu în acele momente. Entuziasmul a fost apoi indescriptibil.Aerul a devenit violet si apoi galben. Multimea tipa de spaima, iar în câteva momente, totul a revenit la normal. Fecioara a reaparut, de data aceasta însotita de Sfântul Iosif, de pruncul Iisus, binecuvântând lumea si facând cu mâna gestul crucii.Acest Soare cazator a fost vazut pe o raza de 50-60 de kilometri în jurul Fatimei.

Niciun comentariu: