Acest blog se adreseaza tuturor femeilor, mai in etate sau mai tinere. Aici veti putea gasi tot ceea ce ne intereseaza: retete culinare, fashion, style, etc. De fapt tot.
marți, 29 iunie 2010
Regina florilor
Trandafirul a strabatut epoci stravechi pana a ajuns in mainile omului modern
Trandafirul a strabatut epoci stravechi pana a ajuns in mainile omului modern. Au fost descoperite amprente de petale de trandafiri pe roci din muntii statului Colorado, datand din paleolitic. Ca motiv artistic, apare prin anii 3000 i.Ch. in documente asiatice. Si Homer omagiaza aceasta floare in scrierile „Parfumul trandafirilor” si „Aurora cu degete de trandafir”. Europenii au cunoscut mai intai aroma seducatoare a trandafirului importand parfumul din Asia. Incetul cu incetul, e cultivat in Grecia si in Imperiul roman, fiind considerat o floare de lux.
Inaintea unui banchet, invitatii erau unsi cu ulei de trandafir pe tot corpul. Organizatorii decorau tavanul din sala de mese cu trandafiri si ii presarau din abundenta pe jos si pe mese. In paharele cu vin pluteau petalele acestei flori adulate. Cel mai extravagant dintre banchete organizat sub semnul trandafirilor a fost oferit de imparatul roman, Nero, in palatul sau aurit din Palatin. Baile luxoase erau pline cu apa de trandafiri, care se regaseau prinsi pe tavan, pe pereti. Vinurile si deserturile erau parfumate cu aceeasi licoare obtinuta prin macerarea petalelor in apa. O noapte florala care azi ar fi costat 150.000-200.000 de dolari!
Si Cleopatra era sedusa de aceasta floare. In timpul intalnirii istorice cu viitorul ei iubit, Antoniu, a asternut in calea sa, in palat, un covor de trandafiri inalt de 30 de centimetri! Trandafiri pe care ii folosea si pentru a-si sublinia frumusetea. Mai tarziu, farmacistii au introdus-o in mojare si au asociat-o, uneori, cu diverse ingrediente in scopuri terapeutice.
Prin secolul XVII, petalele uscate erau pulverizate si introduse in solventi sau erau folosite sub forma de pudra in tratarea unor boli dermatologice, a durerilor de ochi, sau in caz de sangerare. S-a constatat ca infuzia de trandafir in vin calmeaza durerile de cap, de dinti si gingii, de urechi, gat sau cele abdominale si uterine.
In Evul Mediu parfumurile se obtineau prin macerarea petalelor in apa. In timpul unei astfel de proceduri temperatura apei s-a ridicat, probabil din cauza unei expuneri accidentale la soare. Si, surprinzator, caldura a precipitat grasimile la suprafata. A fost actul de nastere al esentei de trandafir, care dadea un parfum mult mai puternic si mai durabil decat apa de trandafir.
Dupa descoperirea alcoolului, in secolul XII, in urma distilarii vinului, s-au putut extrage esente care au intrat in cea mai mare parte a parfumurilor. Azi se fabrica amestecand 100-700 de esente diferite.
sâmbătă, 26 iunie 2010
10 sfaturi pentru combaterea oboselii
Daca v-am starnit interesul, si ati citit articolul lasati la plecare un vot! Multumesc.
1. Dormi intre 7 si 8 ore pe noapte. Aceste ore sunt necesare pentru a oferi corpului si mintii posibilitatea de a se regenera. Daca nu este foarte frig afara, lasa geamul intredeschis pentru a permite aerului noptii (care este de obicei mai curat decat cel din timpul zilei) sa intre in dormitor.
2. Mananca 5 portii de fructe si legume in fiecare zi. Fructele si legumele ofera corpului doza necesara de vitamine si minerale. Cu cat mai variate, cu atat mai bine. Nu degeaba se spune in popor ca “an apple a day keeps the doctor away”.
3. Nu fa nimic timp de 15 minute in fiecare zi. Acest timp il poti petrece uitandu-te pe geamul de la birou sau savurand o cana de ceai sau cafea. Cu toate ca pare un timp foarte scurt, aceste 15 minute te vor ajuta in procesul creativ in care vei fi angajat in restul zilei si iti vor “reincarca bateriile”. Pentru cunoscatori, privitul pe geam sau cafeaua pot fi inlocuite cu 15 minute de meditatie.
4. Fa o plimbare de cel putin 15 minute zilnic. Promenada te va ajuta la eliberarea mintii de energia negativa acumulata pe timpul zilei. De asemenea, exercitiul fizic necesar promenadei iti va arde si cateva calorii. Iar daca este soare, vei beneficia si de o doza de vitamina D.
5. Fa sport timp de cel putin 20 de minute, de trei ori pe saptamana.
6. Du-te la sala de forta o ora pe saptamana. Daca esti incepator, cauta-ti un partener cu care sa te antrenezi, scazand astfel riscul accidentelor. Pe langa caloriile arse, trasul de fiare iti va da si un sentiment de satisfactie in fiecare dimineata cand te vei uita in oglinda.
7. Fa-ti timp in fiecare zi pentru cei pe care-i iubesti. Nu trebuie sa mergi la cine romantice in fiecare seara. Este de ajuns si o atingere a mainii, o privire zambitoare, o intrebare inocenta despre cum a fost ziua partenerului. Daca locuiesti singur, poate ai un catel sau o piscica cu care pot schimba cateva vorbe…
8. Zambeste zilnic. Practic, incearca sa ai o atitudine pozitiva fata de viata. Nu vor merge lucrurile prost pentru totdeauna!
9. Bea intre 2 si 3 litri de apa zilnic. Corpul nostru contine 60-70% apa. Acesta este folosita pentru a regla temperatura corpului, pentru circulatia hranei si a oxigenului, pentru protectia incheieturilor si a organelor interne si pentru eliminarea deseurilor. Deci, atentie la deshidratare!
10. Citeste in fiecare zi cate 10-15 minute inainte de culcare. Citeste orice, dar citeste. Te asigur ca, peste doua saptamani, cand vei termina cartea, vei simti o bucurie interioara care iti va da forta de munca si te va ajuta sa visezi in continuare.
joi, 24 iunie 2010
Cum sa comunici cu un sef dificil
Există numeroase studii care arată că relaţia proastă cu managerul direct se numără printre cauzele principale pentru care angajaţii părăsesc un loc de muncă. O astfel de acţiune este prima pe care ţi-o recomand dacă şi tu ai o astfel de relaţie cu managerul tău, datorată faptului că el este dificil.
Însă înainte de a face acest pas, îţi eşti dator ţie să încerci să faci relaţia să funcţioneze. Mai ales dacă din motive obiective, ai nevoie să rămâi în acel job o perioadă de timp. Când şeful tău nu are abilităţi de comunicare pe măsura funcţiei, poţi să compensezi prin abilităţile tale de comunicare şi să faci relaţia voastră să funcţioneze.
Iată cum:
1. Înţelege-i motivaţiile. Ai considerabil mai multe şanse să comunici eficient cu un şef dificil dacă înţelegi de ce se poartă aşa cum se poartă. Poate îi place să fie în centrul atenţiei, poate este nesigur pe competenţa sa, poate îi pasă doar de rezultate, nu de oameni. Uită-te dincolo de comportamentul şefului tău şi caută să descoperi ce factori psihologici îl determină.
2. Foloseşte această înţelegere. Atunci când ai o imagine bună despre motivaţiile şefului tău, te poţi folosi de ea pentru a găsi căile cele mai eficiente să îţi influenţezi şeful. De pildă, dacă ştii că şeful tău vrea să fie apreciat ca fiind competent, atunci când îi propui o idee fă astfel încât să vadă cum ideile lui te-au ajutat să ajungi la aceasta. Este mult mai probabil să accepte ideea ta.
3. Comunică cu încredere. Majoritatea oamenilor au tendinţa să adopte un comportament pasiv, submisiv în faţa unui şef dificil. Din păcate, acest comportament este cel care-i alimentează tendinţele dificile. Contra-intuitiv, ceea ce funcţionează este un stil ce comunicare clar, deschis, fără a ezita să-ţi exprimi ideile şi nevoile. Ceea ce-i arată şefului un astfel de stil e faptul că eşti într-o poziţie de putere. O strategie oarecum riscantă, dar per total mult mai eficientă cu majoritatea şefilor.
4. Fii diplomat. A fii deschis cu şeful tău nu înseamnă să-i spui lucrurile din topor, fără să te gândeşti deloc la efectul lor. Înseamnă să spui lucrurilor pe nume, însă formulate şi exprimate într-un mod în care au cele mai bune şanse să fie primite pozitiv. Dacă ai ceva de rău de spus, spune şi ceva onest de bine înainte. Dacă contrazici o anumită opinie, fă asta pe un ton calm şi neagresiv.
5. Arată că poţi fii pierdut ca angajat. Un lucru pe care l-am constatat de numeroase ori este acela că angajaţii care sunt dispuşi să tolereze orice sunt cei care ajung să primească cel mai rău tratament. Este esenţial încă de la angajarea ta să comunici prin maniera ta de a aborda lucrurile că ai standarde, că nu tolerezi orice şi că atunci când nu eşti tratat cum doreşti, vei lua măsuri. Dacă eşti un angajat valoros, asta va motiva majoritatea şefilor să te trateze adecvat. Iar dacă nu, în mod clar ţi-a ales greşit angajatorul şi este momentul să faci paşi în carieră.
Publicat de rectangular la 01:01 0 comentarii
miercuri, 16 iunie 2010
Incluse in topul celor mai frumoase femei din lume
Cele trei veterane au ocupat pozitii in cea de a doua jumatate a topului. Catherine Deneuve, in varsta de 67 de ani a ocupat locul 5, fiind urmata de aproape de doamna cinematografiei britanice in varsta de 65 de ani, Helen Mirren, pe locul 6. Sophia Loren, in varsta de 76 de ani, a fost pozitionata pe locul 10.
Topul realizat de compania de imbracaminte se mai remarca si prin faptul ca a nominalizat doar femei trecute de 30 de ani. “Dupa cum spunea cineva odata, diferenta intre dragut si frumos e ca dragalasenia e temporara pe cand frumusetea e eterna” a argumentat Sally Allen, reprezentant Wizard Jeans.
Podiumul a fost ocupat de Penelope Cruz (36 de ani) pe prima pozitie, Claudia Shiffer (39 de ani) pe pozitia secunda si Kristin Scott Thomas (49 de ani) pe locul 3.
Pozitia a patra i-a revenit Reginei Rania a Iordanului in varsta de 39 de ani. Boboaca topului, Charlize Theron in varsta de 34 de ani, a fost pozitionata pe locul 7 fiind urmata pe locurile 8 si 9 de Kate Beckinsale (36 de ani), respectiv Natasha MCElhone (40 de ani).
Realizatorii topului au urmarit sa identifice acele femei ce poseda o frumusete naturala. “Femei precum Beyonce si Cheryl Cole sunt sexy si dragute dar frumusetea naturala e ceva ce vine din interior si in general necesita maturitate. Zilele in care femeia era considerata trecuta dupa 40 de ani au fost lasate in urma”, noteaza contactmusic.com citandu-l pe Anthony Edwards, purtator de cuvant al companiei.
5 REGULI PENTRU A FI FERICIT !
2) Scuteşte-ti mintea de preocupări inutile.
3) Simplifică-ţi viata şi fă-o mai frumoasă.
4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin.
5) Iubeşte mai mult , pentru ca în viaţa asta, tu trebuie să fii soluţia, nu problema.
marți, 15 iunie 2010
Cum sa ai racoare in casa cu bani putini...
Tine usile si ferestrele închise!
În general, când folosesti baia, este bine sa nu permiti aburilor sa intre în casa. Aburii duc la cresterea umiditatii, iar aerul va deveni imposibil de respirat.
Foloseste un ventilator special pentru baie care sa evacueze aburii pe gaura de aerisire. Peste zi, tine geamurile închise.
Este total gresita ideea ca, daca deschizi geamurile, în casa va fi mai racoare. Dimpotriva. Aerul firbinte va patrunde în locuinta si o va supraîncalzi.
Daca vrei sa aerisesti, aeriseste dimineata sau noaptea.
Trage draperiile!
Peste zi, mai ales daca nu stai acasa, trage toate jaluzelele si draperiile. Astfel, caldura va fi împiedicata sa patruda în locuinta.
Daca nu ai daperii dar vrei sa cumperi, este recomandat sa alegi produse fabricate din materiale de buna calitate precum bumbacul.
Pune jaluzele albe sau storuri exterioare
Daca nu ai, ar fi bine sa cumperi jaluzele pentru geamuri. Culoarea acestora trebuie sa fie deschisa, chiar alba pentru a reflecta razele soarelui.
Jaluzelele pot fi din plastic sau din material textil. La geamurile de la balcon poti monta perdelute, iar geamurile de la camera pot fi acoperite cu storuri exterioare din lemn. Acestea apara si mai mult camera de caldura.
Foloseste plante de apartament
Si plantele te pot ajuta sa scapi de canicula. Cumpara plante înalte pe care sa le asezi pe pervazul geamurilor sau în balcon. Acestea fac umbra dar capteaza si razele soarelui.
De recomandat sunt soiurile de palmieri care se gasesc în magazine dar si plantele agatatoare.
Elimina umiditatea
Umiditatea face ca o încapere sa para mai calduroasa decât este. Încearca sa reduci umiditatea din locuinta. În timpul zilei nu spala rufe, nu usca haine în casa si nu gati. Lasa aceste activitati mai spre seara.
Limiteaza functionarea electrocasnicelor
Electrocasnicele emana multa caldura. Opteaza pentru cele economice si limiteaza functionarea lor. Evita în cursul zilei sa folosesti cuptorul.
Procedeaza la fel si în ceea ce priveste becurile: utilizeaza becuri fluorescente care degaja mai putina caldura.
Cumpara un ventilator
În magazine exista foarte multe modele de ventilatoare. Ai de unde alege. Poti cumpara un ventilator pe care sa-l atasezi de lustra iar cu ajutorul lui camera se va raci cu 6-7 grade Celsius.
Ventilatoarele sunt mult mai ieftine decât un aparat de aer conditionat si nici nu folosesc foarte multa energie electrica.
sâmbătă, 12 iunie 2010
Cum sa faci faţa mai uşor caniculei
Meteorologii au anunţat pentru următoarele două zilele temperaturi care pot ajunge în unele zone până la 35 de grade Celsius.
În aceste condiţii, specialiştii recomandă populaţiei ca în perioadele de caniculă să consume zilnic între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete, respectiv un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute, arată Ministerul Sănătăţii într-un comunicat citat de Mediafax.
De asemenea, medicii recomandă ca în fiecare zi să fie consumate cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
Evitaţi consumul de alcool
În zilele caniculare trebuie evitat consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
Totodată, medicii mai spun că pe parcursul unei zile ar fi recomandat să fie făcute câteva duşuri călduţe, lăsând apa pe piele. Aparatul de aer condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.
În cazul persoanelor care trebuie să stea în soare la orele amiezii, medicii le recomandă să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
O atenţie deosebită trebuie acordată sugarilor şi copiilor mici, susţin medicii. Astfel ei trebuie feriţi de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. De asemenea alimentaţia nu trebuie modificată în această perioadă, iar sugarii vor fi alăptaţi ori de câte ori solicită acest lucru, precizează sursa citată.
Nu scoateţi copiii din casă dacă nu este nevoie
Totodată, copiii nu vor fi scoşi din casă decât atunci când este nevoie şi obligatoriu cu capul acoperit, iar îmbrăcămintea acestora trebuie să fie lejeră, din materiale textile vegetale comode. Aceştia trebuie să bea apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab îndulcit şi să mănânce fructe proaspete şi foarte bine spălate.
De asemenea, specialiştii mai recomandă ca mamele care alăptează să se hidrateze corespunzător cu apă plată, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă, fără adaos de conservanţi.
Medicii atrag atenţia că o altă categorie vulnerabilă la temperaturile ridicate este cea a persoanelor vârstnice şi cu afecţiuni cronice. Aceştia trebuie să aibă în casă o temperatură corespunzătoare, să consume apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi, iar alimentaţia lor să fie predominat din legume şi fructe proaspete, evitând consumul de alimente uşor perisabile.
De asemenea, ei trebuie să rămână în casă pe perioada caniculei, iar dacă trebuie să iasă din locuinţă, să folosească îmbrăcăminte adecvată şi să aibă capul acoperit. Persoanele care suferă de anumite afecţiuni trebuie să continue tratamentul conform indicaţiilor primite de la medici.
Erotismul este influentat de ora nasterii
vineri, 11 iunie 2010
Anii de aur: peste varsta de 60 de ani
Bucurându-vă de o bună sănătate şi vitalitate, puteţi spera să trăiţi din plin încă 20-30 de ani după vârsta de 60 de ani. O abordare optimistă a vieţii după pensionare vă permite sa descoperiţi mari bucurii ca model pentru cei tineri, fiind o sursă de inspiraţie pentru copiii şi nepoţii dumneavoastră, dacă îi aveţi, şi o companie valoroasa pentru prieteni. Dacă vă înţelegeţi pe dumneavoastră înşivă şi sunteţi realistă în ceea ce priveşte pericolele ultimei perioade a vieţii, care vă diminuează mobilitatea şi vă ameninţă independenţa, veţi fi capabilă să faceţi cei mai potriviţi paşi în direcţia autoajutorării. Deşi progresele medicale pot ajuta - chirurgia avansată vă oferă noi articulaţii, precum protezele de şold, şi poate da inimii o nouă viaţă prin operaţii de by-pass - prevenirea rămâne cel mai bun tratament.
RĂMÂNÂND ALERTĂ ŞI ACTIVĂ
Femeia în vârstă este cel mai bine fortifiată de un mod de viaţă sănătos şi o atitudine pozitivă. Nu este niciodată prea târziu să renunţaţi la fumat sau să puneţi capăt consumului de alcool. Asiguraţi-vă că în continuare mâncaţi prânzuri nutritive şi faceţi regulat efort fizic. Poate fi necesară o modificare a exerciţiilor fizice, pentru a se potrivi cu starea dumneavoastră de mobilitate, dar o plimbare în pas vioi în fiecare zi vă menţine stimulate şi corpul, şi mintea. Ar trebui să vă consultaţi medicul pentru a afla ce tip de exerciţii vă sunt potrivite. Femeile în vârstă pot avea o şedinţă cu un antrenor personal la fel ca şi cele tinere, pentru a descoperi care este setul optim de exerciţii fizice pentru ele.
Exerciţiul minţii este la fel de important ca şi cel al corpului şi acum aveţi şansa de a recupera oportunităţile educaţionale pierdute. Studiul vă poate deschide uşi către multe ore de creaţie şi producţie. Piaţa locurilor de muncă tocmai realizează potenţialul reprezentat de grupul persoanelor în vârstă, aşa încât profitaţi de aceste tendinţe preferenţiale de evoluţie.
O femeie în vârstă poate fi constrânsă să petreacă tot mai mult timp în casă. In acest caz, este important să existe susţinerea familiei, dacă este posibil, sau a asistenţilor sociali sau medicali. Un grup de prieteni cu mai multă mobilitate vă vor ajuta să vă menţineţi starea de stimulare prin vizite, schimbul de cărţi sau materiale video, asigurându-vă că nu vă veţi simţi singură sau plictisită. În general, nu există nici un motiv ca facultăţile dumneavoastră mentale să nu funcţioneze la fel de bine pe cât au făcut-o întotdeauna şi multe femei în vârstă găsesc o mare plăcere în a citi şi a scrie. Un grup local preocupat de istorie poate valorifica amintirile dumneavoastră şi redactarea mărturiilor poate fi o activitate plăcută.
O parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire este pierderea celor dragi. Decesul unui partener de viaţă poate să apară ca o irecuperabilă lovitură a sorţii. Tristeţea şi depresia care urmează după o astfel de pierdere grea sunt o parte firească a perioadei de doliu. Dar dacă nu puteţi depăşi momentul - şi multe femei îşi ascund sentimentele şi le este dificil să vorbească despre durerea lor - medicul dumneavoastră v-ar putea recomanda unei persoane care va poate ajuta să rezolvaţi acest impas psihic.
Plăcerile vârstei
Posibilitatea de a păstra legătura cu tinerii permite unei femei să-şi transmită mai departe cunoştinţele şi experienţa. Sentimentul că este utilă o poate ajuta să descopere liniştea sufletească.
Suport şi prietenie
Discuţiile cu prietenele sunt unul din cele mai bune tonice. In ultimii ani, femeile de aceeaşi vârstă îşi pot împărtăşi experienţele trecute şi îşi pot oferi un suport reciproc practic şi moral.
Pentru ce Blog?
Aici veti putea gasi tot ceea ce ne intereseaza: retete culinare, fashion, style, etc. De fapt tot ce ne intereseaza.
Va astept cu placere comentariile.