marți, 9 noiembrie 2010

Cititul in cafea

O sa ni se mai mareasca salariile sau pensiile?

Raspuns:

duminică, 5 septembrie 2010

Cele 9 principii generale ale alimentatiei sanatoase

Schimbarea unor obiceiuri alimentare mai putin sanatoase este un demers dificil, dar care merita din plin daca ne gandim la castigul adus sanatatii. Aceasta deoarece vorbim despre un castig concretizat in cresterea semnificativa a vitalitatii, in prevenirea aparitiei unor boli si in ani de viata in plus. Punerea in practica a acestor principii presupune, inainte de toate, constientizare si o minima investitie de timp.
Care sunt principiile alimentatiei sanatoase?
1) Distribuirea caloriilor pe zi trebuie sa tina cont de “graficul” activitatii si de perioada din zi in care organismul atinge temperatura maxima. Din punctul de vedere al temperaturii, ne impartim in 2 categorii mari: cei al caror organism isi atinge temperatura maxima in jur de 11 AM si cei la care aceasta (si implicit tonusul maxim) este atinsa in jur de ora 18,00. O persoana cu activitate normala (intre 8,00 – 9,00 si 16,00 – 18,00) si al carei bioritm este mai accelerat in prima parte a zilei este indicat sa imparta ziua, caloric, in jurul procentelor de 40% la micul dejun, 30% la pranz, 15% la cina si 15% la cele 2 gustari dintre mese. Cei care sunteti “oameni de seara” ca si bioritm, dar aveti tot program “normal” de lucru, cresteti ponderea mesei de seara la 20 – 25%, in defavoarea micului dejun. Pranzul ramane neschimbat.

2) Micul dejun: glucidic sau lipidic? Altfel pusa intrebarea – combinam proteinele cu glucide, sau este mai sanatos sa le combinam cu lipide? Raspunsul corect este ca micul dejun ideal depinde de anotimp (temperatura) si de organismul fiecaruia (in mod specific, de toleranta la grasimi a ficatului si a pancreasului). Iarna este mai indicat micul dejun lipidic iar vara cel glucidic. Daca servim un mic dejun glucidic, la pranz este necesar sa consumam si grasimi. Atentie la micul dejun lipidic: clasicul dejun anglo-saxon nu este unul sanatos, din cauza grasimilor saturate. Inlocuiti lactatele grase, untul, kaiser-ul cu nuci, samburi in general si peste, pentru a beneficia de grasimile sanatoase.

3) Adio, friptura cu cartofi! Cum combinam alimentele? Este simplu: la aceeasi masa putem combina grasimile bune cu proteinele, carbohidratii lenti cu proteinele, dar nu vom combina carbohidratii cu grasimile (aceasta nu inseamna sa fim absolutisti, de exemplu dintr-o masa de peste gras sa eliminam painea – dar este bine ca la o asemenea masa painea sa fie cat mai putina si neagra/ integrala). Exceptie: intr-o masa lipido-proteica legumele pot (si este preferabil sa) fi(e) incluse, in orice cantitate. Carbohidratii cu descarcare rapida a energiei (ciocolata, dulceata, cartofi, paine alba) trebuie consumati singuri (nici macar in combinatie cu proteinele). Altfel spus, daca ne este pofta de paine alba, este preferabil sa o consumam goala/ cu dulceata, in cantitati mici, intre mese. La masa principala consumati doar paine neagra/ graham. De-asemenea, cartofii si mazarea este indicat sa fie eliminate din mesele principale. Daca va este pofta de mazare sau cartofi, consumati cartofi fierti goi, fara carne, smantana, iaurt sau altceva (puteti adauga sare si patrunjel). Mazarea ar trebui consumata doar ocazional si ca mancare de sine statatoare, fara carne, cu sau fara paine. Restul legumelor boabe – soia, linte, fasole – pot fi combinate cu carnea. De-asemenea, fasolea pastai poate fi preparata cu carne fara dezavantaje pentru sanatate. Daca la fasolea pastai si/ sau ciorba obisnuiti sa adaugati smantana,  inlocuiti smantana cu iaurt, sana sau cu lapte batut.

4) Cate calorii consumam? Aceasta depinde de mai multi factori: predispozitia genetica de a ne ingrasa, masa corporala, volumul de activitate intelectuala si fizica, sezon (temperatura) etc. Important este sa nu ne incadram in limite rigide atunci cand dorim sa slabim: aportul caloric trebuie adaptat volumului de activitate si temperaturii. Daca, spre exemplu, iarna un regim care presupune limitarea la 1.800 a aportului zilnic de calorii ar putea da rezultate, vara, la acelasi volum de activitate, el nu va mai fi eficient in cazul unei femei (la barbati, limitele sunt mai mari).

5) Fructele si sucurile naturale. Acestea trebuie consumate cu minim o ora inaintea mesei (minim 30 de minute daca masa este glucido-proteica) si minim 3-4 ore dupa. Altfel spus, fructele si sucurile naturale merg cel mai bine intre mese. Sucurile acidulate/ din chimicale este preferabil sa le eliminati, pentru o sanatate pe termen lung a ficatului si a aparatului digestiv.

6) Consumati legume si fructe zilnic si de minim 2 ori pe zi. Acest lucru ajuta in mod decisiv la prelungirea tineretii si la mentinerea tonusului fizic si psihic.

7) Fara prajeli. Stiu ca poate suna pentru multi dintre voi “extrem”, dar prajelile trebuie eliminate din alimentatie! Uleiul in mancarea gatita (preparata termic) trebuie folosit in cantitati reduse. Balanta va fi schimbata, in favoarea uleiurilor extravirgine folosite in salate (nepreparate termic). Atentie: variati uleiul consumat, nu-l folositi doar pe cel din masline. Gasiti in unele plafare/ magazine si ulei extravirgin de floarea-soarelui sau ulei din samburi de struguri.

8) Fara margarine. Margarina, din cauza transformarilor generate de prepararea la temperaturi extrem de ridicate, contine substante foarte nocive, pe termen lung, organismului.

9) Minim o masa calda in fiecare zi, pentru sanatatea stomacului tau. Este preferabil ca aceasta sa fie masa de pranz. Exceptie: in zilele caniculare de vara este in regula sa mancam doar mancare rece, acest lucru contribuind si el la prevenirea supraincalzirii organismului.

duminică, 22 august 2010

Sfarsitul lumii va ocoli Romania???

”Sfarşitul lumii va începe cu un mare cutremur în America de Sud şi cu o erupţie vulcanică în Islanda”. Aşa a prezis, în 1940, clarvăzătorul american Edgar Cayce (1877 - 1945)

Ţinând cont şi de prezicerile străvechi privind sfârşitul lumii în 21 decembrie 2012, s-a cerut părerea unui astrolog. Răspunsul primit este uluitor: în timp ce pentru toată lumea va fi rău, pentru România va fi, în mod miraculos, bine! Celebrul astrolog român Stavrou a explicat la ce ar trebui să ne aşteptăm în anii 2010, 2011 şi 2012.

2010 este anul tigrului, după zodiacul chinezesc, şi este unul al nesiguranţei, al schimbărilor bruşte, al descărcărilor emoţionale violente. Suntem abia la început şi au avut loc deja câteva cutremure catastrofale, o tragedie aviatică în care a murit elita Poloniei şi erupţia unui vulcan islandez ai cărui nori de cenuşă ameninţă să provoace în Europa o iarnă vulcanică aşa cum a fost cea din 1816, numit şi anul fără vară.

2011, anul iepurelui, va fi unul liniştit, un an al păcii, al armoniei spirituale. Dar nu va fi decât liniştea de dinaintea furtunii, pentru că 2012, anul dragonului de apă, este unul al catastrofei. Din punct de vedere astrologic, deci, nu e bine.

Aceste date se suprapun peste prezicerile vechi făcute de mayaşi, chinezi şi Nostradamus, care dau cu exactitate data de 21 decembrie 2012 drept sfârşitul lumii sau sfârşitul modului de viaţă pe care îl avem acum
. Dincolo de preziceri, astronomii ştiu cu certitudine că în 2012 planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul galaxiei Calea Lactee, din care facem parte. Oamenii de ştiinţă spun că evenimentul ar putea modifica ADN-ul uman.

”Pentru România, anul 2012 arată, din punct de vedere astrologic, un Soare în progresie suprapus peste Ascendent. Este unul din cele mai importante puncte de realizare materială şi spirituală. Asta înseamnă că, în timp ce pentru restul lumii vine sfârşitul, pentru România vin vremuri bune. Foarte interesant e faptul că aceste date se suprapun perfect peste profeţiile indianului Sundar Singh. El a spus, cu o sută de ani în urmă, că la sfârşitul lumii România va deveni cel mai important centru spiritual al omenirii, iar Bucureştiul va deveni «Noul Ierusalim». Oraşul va avea 7 kilometri, în diametru faţă de 22 de kilometri cât are acum. Astrologic, asta se poate întâmpla doar în 2012", a spus astrologul Stavrou.

Sundar Singh: "În acele timpuri de mari schimbări, un sfert din omenire va dispărea fulgerător, iar după aceasta, la a doua încercare, din cei rămaşi în viaţă şi îngroziţi se vor suprima încă aproape un sfert, restul se vor orienta trup şi suflet către Dumnezeu - de la cel aflat la sânul mamei şi până la cel mai îndârjit tiran ce păşeşte pe scoarţa pământului. România va trece prin mai multe faze de transformări fundamentale, devenind, în cele din urmă, graţie spiritualizării ei exemplare, un veritabil focar spiritual, ce va putea fi comparat cu miticul «Nou Cannan », iar Bucureştiul se va transforma într- un centru esenţial al acestui foc. Capitala, polul spiritual al planetei, va fi aproape în întregime reconstruită, rămânând în cele din urmă o aranjare de construcţii, în formă inelară, având 7 kilometri în diametru şi va fi considerată de toate popoarele drept un veritabil «Nou Ierusalim» pământesc".

Sundar Singh (1889-1929) a fost un sfânt hindus, convertit la creştinism. El a făcut o călătorie în Europa. Profeţiile lui, realizate în jurul anului 1920, au uimit lumea la vremea respectivă pentru că făceau referiri precise la o ţară puţin cunoscută: România.

joi, 12 august 2010

Drumetie pe Transfagarasan!!!

Transfagarasanul ( DN 7C ) este cea mai inalta sosea din Romania, ajungand pana la 2034 m altitudine langa Lacul Balea, la iesirea din tunel (cel mai lung tunel din tara).


Transfagarasanul incepe in judetul Arges in sud si se termina in judetul Sibiu, langa localitatea Cartisoara (in nord). Pe traseu, puteti vizita Cetatea Poienari, Lacul si Barajul Vidraru, Lacul Balea (unul din cele mai frumoase lacuri glaciare din Romania, cu o suprafata de 0,46 km2 si 11 m adancime) si Cascada Balea (cu o cadere a apei de 68 m).
Transfagarasanul se intinde pe o lungime de aproape 92 km si are doua benzi. Traseul cu masina este recomandat dinspre sud spre nord, datorita pantei mult mai abrupte pe versantul nordic al Muntilor Fagaras. Drumul este spectaculos datorita peisajelor intalnite, cu multe curbe periculoase, diferente de nivel impresionante, stanci si prapastii si pe alocuri cascade abrupte.

miercuri, 4 august 2010

Lamuriri legate de 21.12.2012!!!

Maya ramane o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic.


O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate.
Anul mayas avea 365,242129 zile, in conditiile in care actualele calcule dimensioneaza anul la 365,242198 zile.
Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste in 22 decembrie 2012 !
Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens.
Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie.
Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi.
Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde pe o suprafata de 6000 kmp.
Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997.
Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace .
Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase.
Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata.
Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli, isi maresc campul magnetic si devin tot mai stralucitoare.
Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din 1901 incoace.
Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar.
Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee.
Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumina fata de noi.
Centura Fotonica incercuieste Constelatia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 ani, perioada considerate Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2000 de ani.
Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012.
Intalnirea cu Centura Fotonica pare sa duca la transformarea omului profetita de Biblie, la o teribila experienta spirituala. Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica. Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala amintita.
In Univers, nimic nu este intamplator iar totul este subordonat unui singur scop: perpetuarea si evolutia vietii.
Materia insasi este inzestrata cu o inexplicabila capacitate de a crea viata! Exista legi universale chimice, fizice,astronomice si chiar juridice. Viata trebuie sa evolueze prin forte proprii, fara dirijari cazone, sa se confrunte cu cele mai dificile situatii. Cine invinge merita sa mearga mai departe. Chiar si razboaiele au rolul lor in programul universal. Nu sunt de dorit, in general, dar determina unitatea unei natii, planete sau chiar unei galaxii (?) si evolutia stiintifica, aducind o presiune si o urgentare sporita in acest sens. Tot ele, aduc un examen energetic major, o separare intre "baietii buni si baietii rai" - dupa gandirea simplista americana ...
Miscarea are insa si un reflux: catastrofismul periodic.
Nu intamplator, galatenii Ioan Farcas si Ilie Ghetu au devenit subiect pentru "Discovery" TV, teoria lor fiind cu adevarat revolutionara. Conform acestora, la 180-200 milioane ani, Galaxia noastra sufera, permanent, transformari radicale iar sistemul solar de trei ori in acest interval..
O data la 60-70 milioane de ani, modificarile de pe Terra sunt atat de radicale incat, spun cei doi, "pina si istoria nu poate fi considerata o observatie continua".
Toate aceste modificari sunt ciclice si obligatorii si se datoreaza permanentei miscari a galaxiei si sistemului solar. Doar izvoarele de energie pozitiva par a avea o anumita stabilitate.
2012 pe Terra Centura Fotonica atat de imensa, incat trebuie strabatuta timp de 2000 ani, emite o intensa radiatie electromagnetica, atat in spectrul vizibil, cat si in cel invizibil, de inalta frecventa (inclusiv raze X).
Fotonii Centurii vor exercita o multipla si socanta influenta asupra materiei terestre.
In primul rand, se va constata fluorescenta tuturor corpurilor, iar ca rezultat. nu va mai exista noapte timp de 2000 de ani!!!
Corpurile vor emite o lumina fara temperatura si nu vor avea umbra.
Intregul sistem solar isi va schimba structurile moleculare ale materiei, iar energia fotonica nu va mai da dureri de cap la NASA , va deveni sursa majora de energie libera si nepoluanta (gandita de Tesla).
Planeta va suferi o scadere progresiva a densitatii si isi va schimba "bataia inimii".
Deocamdata este inca bine si acceptabil, desi explica de ce nu mai avem suficient timp, suntem tot mai grabiti si mai obositi.
Ce se va intampla in momentul intrarii in Centura Fotonica, in 2012 sau in alt an, este pur si simplu de neinchipuit: intreaga planeta, inclusiv omenirea, va trece intr-o alta dimensiune !
Inca neclar?
Mai concret: 24 de ore vor fi 0 ore efective, deci timpul terestru nu va mai exista ! ! !
Iar pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, in acel "Punct Zero" se vor inversa si Polii Magnetici ai Pamantului.
Veste buna este, repet, ca Sfarsitul Timpului nu inseamna Sfarsitul Lumii.
Semn ca momentul este relativ aproape, intensitatea plasmei stralucitoare de la marginea sistemului solar a crescut recent de 10 ori. Prin intermediul Soarelui, planetele au primit si ele o energie sporita.
Mayasii ne retransmit si ei informatiile primite de la zei despre schimbarile ce vor urma:
- intregul sistem solar se va sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, cu efecte benefice;
- vom depasi tehnologia actuala si ce cunoastem despre Timp si Spatiu;
- banii vor disparea ca necesitate;
- vom intra in Dimensiunea a 5-a;
- ADN-ul uman va fi reprogramat, ajungand la 12 spirale, de la 2 in prezent.
In ce priveste fiinta umana, schimbarile vor fi deci, colosale in sens pozitiv. Insotite totusi de simptome neplacute (inca o veste buna – este semnul ca organismul se purifica):
- migrene, dureri de cap, oboseala, ameteala sau palpitatii;
- simptome specifice racelii (febra, transpiratie, dureri osoase etc.) ce nu pot fi tratate prin tratamente clasice;
- slabiciune musculara, respiratie greoaie, oboseala nejustificata;
- modificari in sistemul limfatic si imunitar, neliniste, depresii, stres si fascinatia trecutului.
In momentul intrarii in Centura Fotonica se va produce un amplu proces de rearmonizare, de recalibrare a frecventelor propriului corp uman cu cele de referinta din Univers, ducind la o crestere a celor umane.
Dr. Berrende Fox a constatat ca, de 20 de ani, oamenii au inceput sa se schimbe la nivel celular, iar unii chiar si-au dezvoltat noi lanturi in structura ADN-ului, fapt observat prin teste de sange.
Ideea este ca 2012 este foarte aproape de noi si majoritatea vor ajunge cu siguranta sa vada daca aceasta profetie este reala sau falsa .

luni, 2 august 2010

BONZAI INFLORITI FRUMOS

Vezi cateva poze cu bonzai infloriti.

marți, 27 iulie 2010

CHIVOTUL LEGAMANTULUI DESCOPERIT ??

Abuna Pauolos, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Etiopia, a anuntat ca va arata lumii intregi una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii, Chivotul Legamantului

Abuna Pauolos, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Etiopia, a anuntat ca va arata lumii intregi una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii, Chivotul Legamantului. Acesta nu a mai fost vazut de milenii, si a reprezentat poate cel mai cautat artefact din istorie, alaturi de Sfantul Graal.
„Cat de curand, lumea va putea admira Chivotul Legamantului, cel in care Biblia spune ca sunt pastrate tablele de lut cu cele 10 porunci, alaturi de o mostra de mana, hrana divina care i-a tinut in viata pe israeliti in lungul lor drum catre Pamantul Fagaduintei”, este declaratia soc a patriarhului etiopian, facuta in timpul intalnirii sale din Italia cu Papa Benedict al XVI-lea.

"A trecut aproape un an de la aparitia acestor declaratii socante , chivotul inca nu a fost prezentat lumii ,totusi vorbim de un patriarh conducatorul bisericii ortodoxe in respectiva tara, fie ea chiar si etiopia , se pune intrebarea daca este adevarat ce spune ...de ce nu l-a aratat pana acum ?......sau daca a mintit (lucru de care ma indoiesc) , care este motivatia ?

„Chivotul Legamantului se afla in Etiopia de multe secole”, sustine Pauolos. „Ca patriarh l-am vazut de multe ori, dar numai cateva persoane au putut face acelasi lucru, pana in prezent”.Conform patriarhului, Chivotul este pastrat intr-o biserica a carei locatie este tinuta secreta.

Pentru a apara relicva sacra, o copie a chivotului a fost postata in absolut fiecare biserica etiopiana. Prezenta sa in Etiopia este sustinuta si de istorici, cei care atesta faptul ca artefactul a fost mutat in aceasta tara africana inca din secolul VII i. Hr. Invatatii musulmani sustin insa ca el va fi descoperit in ultimele zile ale lumii de catre Mahdi – o figura mesianica din Islam.

ISTORIA "CHIVOTULUI LEGII"

Chivotul Legii, cum se mai numeste artefactul mentionat in capitolul Exodului din Biblie, reprezinta cea mai importanta comoara a “Poporului Ales”. Pentru israeliti, el constituia cel mai sacru obiect de pe Pamant, creat de Dumnezeu Insusi, prin intermediul lui Moise, pe Muntele Sinai. Chivotul era un cufar masiv, poleit cu aur, lung de 118 centimetri, inalt si lat de 78 centimetri, cu o pereche de manere din lemn de o parte si de cealalta si cu doi heruvimi din aur dispusi fata in fata, cu aripile intinse, deasupra capacului.
Cufarul trebuia sa adaposteasca relicvele sacre, printre care cele doua table de piatra pe care erau scrise Cele Zece Porunci si un vas cu mana din cer, care cazuse spre hrana evreilor in pustie, dupa ce trecusera Marea Rosie, cand au fost eliberati din robia Egiptului. Ierusalimul, capitala regatului israelian si casa Templului lui Solomon, era si locul in care era gazduit Chivotul Legamantului.

Jerusalem

In 607 i.Hr orasul a fost jefuit de catre babilonieni, sute de mii de evrei fiind ucisi. 70 de ani mai tarziu, cand israelitii s-au intors in cetate, Chivotul disparuse. De atunci, nu se stie sigur ce s-a intamplat cu acesta relicva nepretuita, iar diferitele zvonuri au fost alimentate numai de speculatii. Dintre acestea, cea mai raspandita este cea conform careia Chivotul ar fi fost ascuns de catre israeliti inainte de a fugi din oras, odata cu ocupatia babilonienilor. Locatiile posibile se spune ca ar fi Muntele Nebo din Egipt sau Etiopia.


Obeliscul din Aksum (Etiopia)

Conform legendei, in imensul sit funerar al regilor de la Aksum a fost ascuns Chivotul Legii, comoara cea mai de pret a Israelului. Vechi de peste 1.700 de ani si inalt de 24 de metri, Obeliscul din Aksum, in care se presupune ca se afla Chivotul, cantareste nu mai putin de 100 de tone.
Misterul ridicarii absolut incredibile a obeliscului i-a facut pe multi sa lanseze fel de fel de teorii, care mai de care mai fantasmagorice. Insa, nici pana in ziua de azi, arhelogii nu au putut explora in intregime labirintul subteran aflat sub colosul de granit. Pe langa acestea, oamenii de stiinta din zilele noastre nu au reusit sa isi explice de ce labirintul subteran e pazit atit de strasnic de capcane mortale pentru oricine incearca sa exploreze tunelurile.

luni, 26 iulie 2010

MIRACOLUL DE LA FATIMA

70.000 de oameni au înfruntat mlastinile pentru a ajunge pe dealul Cova di Iria, unde aveau loc aparitiile miracolul nu s-a lasat mult asteptat


În primavara lui 1916, în locul numit La Loca du Cabeco, din Portugalia, Arhanghelul Mihail s-a aratat în fata a trei copii care erau cu oile la pascut: Lucia de Santos, în vârsta de 10 ani si cei doi veri ai sai, Jacinta, de 7 ani si Francisco, de 10 ani, toti trei provenind dintr-o familie de tarani sarmani si analfabeti. Conform spuselor lor, acest „înger al pacii” avea ca misiune sa îi pregateasca pentru venirea Fecioarei Maria.
Anul urmator a marcat începutul unei lungi serii de viziuni dumnezeiesti, care s-a întins de pe 13 mai pâna pe 13 octombrie. Duminica, 13 mai 1917, de sarbatoarea Înaltarii, în timp ce acesti trei copii erau cu oile la pascut aproape de satul Fatima, situat în dioceza Leiria, privirile le-au fost atrase de stralucirea intensa care lumina cerul.
În fata unui arbore se afla o „frumoasa Doamna”, învesmântata într-o capa de un alb stralucitor si tinând mataniile pentru rugaciune în mâna. „Nu va temeti”, le-a spus ea, „sunt coborâta din Ceruri [...]. Am venit la voi ca sa va spun sa veniti aici sase luni la rând, în zilele de 13, la aceasta ora. Mai târziu va voi spune cine sunt si ce doresc”. Si a adaugat: „Rugati-va în fiecare zi pentru pacea lumii si pentru sfârsitul razboiului”.
Dupa o luna, în ziua a treisprezecea, la ora stabilita, copiii au venit în acelasi loc, însotiti, de data aceasta, de aproximativ o suta de tarani. Catre prânz, un mic nor luminos a coborât din cer si a plutit la o înaltime de câtiva metri. Dintre cei prezenti, doar copiii au putut s-o vada pe Doamna.
Aceasta s-a adresat fetitei cu numele Lucia: „Îi voi lua în curând la cer pe Jacinta si pe Francisco, însa tu vei mai ramâne o vreme aici. Iisus vrea sa Îl servesti, pentru ca oamenii sa ma cunoasca si sa ma iubeasca”. Profetia s-a îndeplinit, caci Francisco a murit la vârsta de zece ani, pe 4 aprilie 1919, iar Jacinta, pe 20 februarie 1920, la vârsta de noua ani; Lucia a trait aproape o suta de ani, fiind cea care a facut cunoscute ulterior profetiile Fecioarei.
Pe 13 iulie 1917, mii de oameni s-au prezentat împreuna cu cei trei copiii la locul stabilit. Lucia i-a cerut Doamnei sa faca un miracol, astfel încât toata lumea sa creada, iar aceasta a spus ca „în octombrie, va spune cine este si ce doreste si va face un miracol pentru ca toti sa creada”.
Cu ocazia celei de-a treia aparitii, Fecioara Maria le-a facut cunoscute trei profetii. Doua dintre acestea au fost divulgate integral abia în 1942, cel de-al treilea trebuind sa fie facut cunoscut, conform vointei Sfintei Fecioare, abia în anul 1960.Cea de-a treia profetie si-a gasit sfaristul in seif-urile Vaticanului nici in ziua de azi nu se cunoaste continutul ei.

Miracolul din 13 octombrie 1917

Pe data de 13 octombrie 1917, la sase luni de la prima aparitie, aproximativ 70.000 de oameni au înfruntat mlastinile pentru a ajunge pe dealul Cova di Iria, unde aveau loc aparitiile, pe o ploaie torentiala. În jurul orei 10 dimineata, participantii au remarcat o coloana de fum ridicându-se deasupra capetelor celor trei copii si disparând. Fenomenul s-a petrecut de trei ori. Lucia le-a cerut credinciosilor sa îsi închida umbrelele pentru a se putea ruga si sa fie cât mai atenti la aparitia Fecioarei. Aceasta aparu si i se prezenta copilei ca fiind Sfânta Maica a Rozariului, cerându-i totodata sa construiasca o capela în numele Sau.
Apoi îi spuse Luciei sa „vindece mai multi bolnavi si sa converteasca pacatosii”. Dupa aceea s-a ridicat la ceruri, iar ploaia a încetat. În acel moment, Lucia le-a spus oamenilor sa priveasca Soarele. Acesta a fost vazut ca un astru stralucitor de culoarea argintului mat, putând fi privit fara senzatia de orbire. În momentul în care astrul a început sa se învârta, producând o jerba multicolora, cei prezenti, înspaimântati, au crezut ca Soarele se va pravali peste ei. Acesta se misca tot mai vertiginos, schimbându-si brusc directia, precum o roata de foc si a coborât aproape de pamânt de trei ori la rând în decursul unui sfert de ora, schimbându-si culorile de fiecare data.
Pierre Jovanovic semnaleaza un element interesant: leoarca de apa dupa ploaia torentiala de dimineata, hainele oamenilor s-au uscat instantaneu în acele momente. Entuziasmul a fost apoi indescriptibil.Aerul a devenit violet si apoi galben. Multimea tipa de spaima, iar în câteva momente, totul a revenit la normal. Fecioara a reaparut, de data aceasta însotita de Sfântul Iosif, de pruncul Iisus, binecuvântând lumea si facând cu mâna gestul crucii.Acest Soare cazator a fost vazut pe o raza de 50-60 de kilometri în jurul Fatimei.

Cea mai frumoasa femeie din ultimii 100 de ani

Audrey Hepburn, cea mai frumoasa femeie din ultimii 100 de ani

Actrita Audrey Hepburn a fost votata cea mai frumoasa femeie de pe Planeta din ultimii 100 de ani, devansand-o pe Cheryl Cole care a ocupat pozitia secunda.
tAGurI: Audrey Hepburn

Intr-un sondaj facut de o televiziune din America, QVC, actrita din Breakfast At Tiffany's a impresionat mai mult decat actrite moderne precum Scarlett Johansson, sau Angelina Jolie.

Pe locul al doilea s-a pozitionat cantareata de la Girls Aloud, Cheryl Cole, iar pe locul trei frumoasa Marilyn Monroe.

Audrey Hepburn a murit in 1993 dupa o lunga lupta cu boala: un cancer nemilor care a ucis-o prea devreme. Actrita a murit la varsta de 63 de ani.

La sondaj au raspuns 2000 de femei care marcheaza astfel inceputul Lunii Femeii in America.

Cu cateva luni in urma, rochia neagra pe care Audrey a purtat-o in filmul Breakfast at Tiffany's a fost votata cea mai frumoasa costumatie purtata vreodata pe marile ecrane.

luni, 19 iulie 2010

5 Alimente periculoase

5 Alimente periculoase din frigider

Indiferent de anotimp, multi dintre noi obisnuiesc sa depoziteze în frigider o serie de alimente nesanatoase de care nu avem neaparat nevoie, dar care, potrivit specialistilor, pot provoca adevarate "dezastre nutritionale" atunci când sunt consumate. Acest tip de produse sunt considerate "rele" pentru ca au adaosuri considerabile de calorii, grasimi, sare si/sau zahar. Expertii, citati de WebMD, au realizat o lista cu cele mai periculoase 10 alimente pe care e bine sa nu le pastram în frigider:

1. Maioneza

Este alba si gustoasa, dar contine mult prea multe calorii pentru a merita riscul unui consum exagerat cantitativ. Este avertismentul medicilor nutritionisti lansat celor care obisnuiesc sa consume frecvent maioneza, fie în salate sau în sendvisuri. Potrivit expertilor, 40 de grame de maioneza contin 360 de calorii. Recomandare: puteti folosi, pe lânga maioneza light, alte ingrediente mai putin periculoase pentru silueta, cum ar fi mustarul sau chili.

2. Sucurile dulci si acidulate

Bauturile racoritoare dulci si acidulate sunt peste tot, în restaurante, supermarketuri, la chioscuri, mai ales pe timpul verii, când setea este mai intensa. Însa, astfel de sucuri nu contin nutrientii atât de necesari organismului, ci mai degraba un exces de calorii. În plus, îndulcitorii si colorantii artificiali cresc riscul de diabet si alte boli cronice, cel mai periculos fiind aspartanul. Recomandare: consumati în special apa plata atunci când va este sete. De asemenea, ceaiul verde sau cel negru va asigura necesarul de antioxidanti, iar laptele degresat contine nutrienti de baza, cum ar fi calciu, vitamina D, vitamina B12, potasiu si magneziu.

3. Bauturile alcoolice

Abuzul de alcool este consecinta cea mai probabila a lipsei de control în privinta bauturilor alcoolice stocate în exces în frigider. Si cel mai afectat organ în acest caz este ficatul, care va fi fortat sa metabolizeze acizii grasi în exces dupa un consum exagerat de alcool. Totodata, si celulele creierului sunt expuse pericolului unui abuz de alcool. Potrivit statisticilor, un pahar de vin contine în jur de 170 de calorii, o doza de bere 150 de calorii, iar 50 de ml de lichior, gin, votca sau whisky înseamna 105 calorii.

4. Carne procesata

Fie ca este vorba de sunca, salam, mici, cârnati sau pastrama, acest tip de carne este periculoasa pentru organism din cauza continutului ridicat de sare, nitrati si grasimi. Carnea procesata creste riscul unor boli grave, cum ar fi cancerul de colon
, din cauza substantelor folosite pentru conservarea acestui tip de carne. De asemenea, cantitatea mare de sodiu este asociata cu declansarea sau agravarea unor maladii cardiovasculare.

5. Hot-dog si sosuri

Intrând în aceeasi categorie, a produselor din carne procesata, hot-dog-ul este "alimentul" preferat în special de americani, unii dintre acestia având nelipsite rezerve "strategice" în frigider. Dar si europeni nu se dau în laturi când este vorba de produse de acest fel, fie ca sunt înlocuite cu hambugeri sau saorme. Multi dintre consumatori argumenteaza ca prefera sa stocheze în frigider astfel de produse si sosuri pentru ca sunt foarte usor de preparat la cina, de pilda. Dar experti trag un nou semnal de alarma: sarea si grasimile în exces fac din aceste alimente adevarate bombe calorice extrem de periculoase pentru organism!

Tigarile si femeia

Cum afecteaza tigarile o femeie? Aceasta isi pierde pe rand: feminitatea, vocea si placerea de a face sex. Tutunul este daunator nu numai erectiei barbatilor dar si lubrifierii femeii, micsorand din placere. Nicotina dezechilibreaza nivelul hormonal al femeii, astfel incat nivelul scazut al estrogenului poate cauza uscaciune vaginala, subtierea tesuturilor vaginale, flux redus de sange in zona genitala si o sensibilitate scazuta, toate astea contribuind la probleme de excitatie sexuala sau de orgasm. Dupa numai 3 zile de la eliminarea fumatului se imbunatateste fluxul sangvin, arterele nu mai sunt blocate, iar femeia isi regaseste sexualitatea.
Multe femei, indiferent de varsta, fumeaza considerand ca fumatul pune in valoare personalitatea.
Consecintele dezastruoase asupra sanatatii proprii sunt amplificate de consecintele asupra sanatatii viitorilor copii, a dezvoltarii lor neuropsihice.
Mentionam unele consecinte ale acestui viciu: pielea fumatoarelor devine uscata, deshidratata, fara stralucire, colorata spre galbui sau brun cenusiu, parul (puful) de pe fata (la fumatoare) este mai abundent decat in mod normal, iar cuperoza este destul de frecventa. Tigarea strica vocea. Respiratia capata un miros dezagreabil; fumatoarele, dimineata, au un gust amar si dureri de cap. Actiunea negativa a tutunului asupra pielii este una din cauzele imbatranirii. Numarul mare de riduri este atribuit intoxicatiei cu nicotina, care ataca fibrele elastice ale dermei, iar fumul de tigara obliga fumatoarele la o mimica nefireasca, caci le irita ochii avand urmari neplacute asupra vederii.
Prezentam si alte urmari ale fumatului: epiderma obrazului se subtiaza, pierzandu-si calitatea de aparare impotriva agentilor externi; femeile care furmeaza par mult mai in varsta decat sunt in realitate. Glandele sebacee si sudoripare se reduc sau se atrofiaza. Pielea e greu hranita cu oxigen, fumul face sa se oxigeneze greu vasele sanguine din pricina combinarii oxidului de carbon pe care-l contine, cu hemoglobina.

Si, totusi, fumam!

In randurile urmatoare, vom incerca sa dam cateva sfaturi celor care nu vor sa renunte la fumat, cunoscand toate riscurile la care stiu ca sunt supuse.

Efectele fumatului asupra organismului

Datorita nicotinei, fumatoarele pot capata pete galbene pe degete. Pentru a indeparta petele galbene de pe degete, acestea vor fi frecate cu piatra ponce, apoi cu suc de lamaie, sau dupa ce lamaia a fost stoarsa se poate folosi coaja respectiva. Mirosul neplacut al gurii poate fi ameliorat prin clatirea cu apa de gura. Se pare totusi ca numai clatitul gurii nu e suficient pentru a masca viciul, caci uneori la persoanele care fumeaza, li se ingalbenesc dintii si cu toate ca isi curata dintii cu peria de dinti si apa de gura, nu reusesc sa le redea albeata.
Medicul stomatolog poate rezolva desigur problema, numai ca dintii se vor ingalbeni din nou, daca viciul continua, iar operatia prea des efectuata, poate duce la uzarea emailului.
Sunt recomandate de specialisti unele trucuri prin care petele de nicotina pot dispare, bazate pe proprietatea glicerinei de a absorbi nicotina, dintii mentinandu-si albeata lor. Astfel, pe periuta de dinti, dupa periatul zilnic obisnuit, se pun cateva picaturi de glicerina cu care se perie dintii in continuare.
Se mai poate folosi lamaia (cateva picaturi puse pe periuta de dinti) sau apa oxigenata (o lingurita de apa oxigenata la un pahar cu apa cu care se sterg dintii folosind un tampon mic de vata). Nu vom atinge insa gingiile, ci numai dintii. Recomandabil este, de asemenea, ca dimineata si seara sa fie aspirate cateva picaturi de apa rece pe nas, pentru a curati cat mai bine partile interioare (operatiunea se poate efectua de cateva ori pe zi).
Studii asupra tabagismului au condus la concluzia, ca la majoritatea fumatorilor este diminuata capacitatea vitala, iar mortalitatea este mai mare la fumatori decat la nefumatori.

Cum te poti lasa de fumat?

Cresterea numarului fumatoarelor in randul femeilor tinere, al adolescentelor, ridica probleme nu numai cu caracter estetic dar si social, legate de urmarile tutunului asupra organismului femeii, asupra femeii gravide si a urmasilor ei, asupra evolutiei hormonale a femeii in decursul vietii. Campaniile de educatie sanitara – antitutun – se dovedesc pe deplin justificate.
Intrucat multe persoane doresc sa scape de acest viciu, dar nu au destula vointa, ii informam ca, rezultate bune de stimulare a vointei de a se lasa de fumat, se obtin prin acupunctura prin care se accelereaza dezintoxicarea de la 2-3 ani, la 2-3 luni.
Un rol important il are insa fumatorul, care trebuie sa colaboreze cu medicul, in sensul de a vrea sincer sa se debaraseze de acest viciu, care are consecinte nefaste asupra intregului organism.
La noi in tara, in unele statiuni balneare, acupunctura este folosita ca adjuvant in tratamentul celor care vor sa se lase de fumat.

sâmbătă, 10 iulie 2010

Senzationalele covoare de flori

Senzationalele covoare de flori de la Festivalul Floral Genzano 2010

Daca iti plac florile si se intampla sa te afli la Roma in cea de-a doua saptamana a lunii iunie este musai sa vizitezi orasul Genzano, pentru celebra Infiorata.
Genzano Infiorata este un festival floral ce dateaza inca din anul 1778. In fiecare an, artistii locali din micul orasel italian acopera un intreg bulevard (Via Belardi), cu uriase covoare de flori, inspirate din opere de arta celebre, picturi religioase, ori motive geometrice.
Infiorata din Genzano incepe prin recoltarea a milioane de flori, cu 2-3 zile inaintea evenimentului. Plantele multicolore sunt pastrate in stare proaspata, in pivnite din oras, in timp ce artistii isi deseneaza operele pe pavajul din Via Belardi, pentru parada ce are sa inceapa in sambata care urmeaza.
Precedat de o "mini Infiorata", in cadrul careia elevii scolilor locale creeaza carpete inflorate, festivalul se incheie in ziua de luni a celei de-a treia saptamani din iunie, atunci cand copiilor le este permis sa distruga coloratele creatii, jucandu-se cu ele.

luni, 5 iulie 2010

Un gel minune ar putea elimina plombarea dintilor!

Gata cu frica de dentisti: un gel special pentru regenerarea dintilor ar putea inlocui in curand clasica plombare a zonelor afectate de carii.

Dentistii ar putea in curand sa isi agate in cui frezele.
O noua peptida, incorporata intr-un gel sau intr-un film subtire si flexibil, plasata langa o carie va incuraja regenerarea dintelui in mai putin de o luna.
Acest gel ar putea elimina nevoia de a umple cavitatile afectate de carie si nu ar mai fi nevoie de a se sapa adanc pe canalul unui dinte infectat.
"Nu este ca o pasta de dinti" care previne formarea cariilor, spunea Nadia benkirane-Jessel, un cercetator al Institului National de Sanatate si Cercetare Medicala, din Franta. "Noi aici incercam sa controlam o carie (in clipa in care se dezvolta)".
Gelul minune ar transforma vizita la dentist intr-o sedinta placuta unde in loc de freza, stomatologul ar aplica pur si simplu gelul asupra zonei infectate.
Cauzele unei carii pot varia dar tratamentul este acelasi: se gaureste adanc in dinte, se curata zona afectata si se umple gaura cu o plomba pentru a se preveni o infectie viitoare.
Gelul (sau pelicula de film) contine o peptida cunoscuta ca MSH (Hormonul de stimulare a melanocitei). Studii recente au demonstrat ca MSH incurajeaza regenerarea osului.
Pentru inceput, pentru a-si testa produsul, francezii au aplicat gelul (sau pelicula de film) ce contine peptida MSH pe cariile unor soareci de laborator. Dupa o luna, cariile au disparut si dintii se regenerasera.
Benkirane-Jessel avertizeaza ca acest gel are rolul de a trata un dinte, el nu va preveni formarea altor carii pe viitor.
Sa nu va aruncati inca periutele de dinti ca mai urmeaza ca acest gel sa fie aplicat si la oameni dupa care, in caz ca este aprobat, va ajunge si in cabinetul stomatologilor.

marți, 29 iunie 2010

Regina florilor


Trandafirul a strabatut epoci stravechi pana a ajuns in mainile omului modern


Trandafirul a strabatut epoci stravechi pana a ajuns in mainile omului modern. Au fost descoperite amprente de petale de trandafiri pe roci din muntii statului Colorado, datand din paleolitic. Ca motiv artistic, apare prin anii 3000 i.Ch. in documente asiatice. Si Homer omagiaza aceasta floare in scrierile „Parfumul trandafirilor” si „Aurora cu degete de trandafir”. Europenii au cunoscut mai intai aroma seducatoare a trandafirului importand parfumul din Asia. Incetul cu incetul, e cultivat in Grecia si in Imperiul roman, fiind considerat o floare de lux.
Inaintea unui banchet, invitatii erau unsi cu ulei de trandafir pe tot corpul. Organizatorii decorau tavanul din sala de mese cu trandafiri si ii presarau din abundenta pe jos si pe mese. In paharele cu vin pluteau petalele acestei flori adulate. Cel mai extravagant dintre banchete organizat sub semnul trandafirilor a fost oferit de imparatul roman, Nero, in palatul sau aurit din Palatin. Baile luxoase erau pline cu apa de trandafiri, care se regaseau prinsi pe tavan, pe pereti. Vinurile si deserturile erau parfumate cu aceeasi licoare obtinuta prin macerarea petalelor in apa. O noapte florala care azi ar fi costat 150.000-200.000 de dolari!
Si Cleopatra era sedusa de aceasta floare. In timpul intalnirii istorice cu viitorul ei iubit, Antoniu, a asternut in calea sa, in palat, un covor de trandafiri inalt de 30 de centimetri! Trandafiri pe care ii folosea si pentru a-si sublinia frumusetea. Mai tarziu, farmacistii au introdus-o in mojare si au asociat-o, uneori, cu diverse ingrediente in scopuri terapeutice.
Prin secolul XVII, petalele uscate erau pulverizate si introduse in solventi sau erau folosite sub forma de pudra in tratarea unor boli dermatologice, a durerilor de ochi, sau in caz de sangerare. S-a constatat ca infuzia de trandafir in vin calmeaza durerile de cap, de dinti si gingii, de urechi, gat sau cele abdominale si uterine.
In Evul Mediu parfumurile se obtineau prin macerarea petalelor in apa. In timpul unei astfel de proceduri temperatura apei s-a ridicat, probabil din cauza unei expuneri accidentale la soare. Si, surprinzator, caldura a precipitat grasimile la suprafata. A fost actul de nastere al esentei de trandafir, care dadea un parfum mult mai puternic si mai durabil decat apa de trandafir.
Dupa descoperirea alcoolului, in secolul XII, in urma distilarii vinului, s-au putut extrage esente care au intrat in cea mai mare parte a parfumurilor. Azi se fabrica amestecand 100-700 de esente diferite.

sâmbătă, 26 iunie 2010

10 sfaturi pentru combaterea oboselii

Criza, goana dupa bani si avere, slujba stresanta si, in general, viata de zi cu zi ne fac ca in fiecare seara sa ne intoarcem acasa franti de oboseala.

Daca v-am starnit interesul, si ati citit articolul lasati la plecare un vot! Multumesc.

1. Dormi intre 7 si 8 ore pe noapte. Aceste ore sunt necesare pentru a oferi corpului si mintii posibilitatea de a se regenera. Daca nu este foarte frig afara, lasa geamul intredeschis pentru a permite aerului noptii (care este de obicei mai curat decat cel din timpul zilei) sa intre in dormitor.

2. Mananca 5 portii de fructe si legume in fiecare zi. Fructele si legumele ofera corpului doza necesara de vitamine si minerale. Cu cat mai variate, cu atat mai bine. Nu degeaba se spune in popor ca “an apple a day keeps the doctor away”.

3. Nu fa nimic timp de 15 minute in fiecare zi. Acest timp il poti petrece uitandu-te pe geamul de la birou sau savurand o cana de ceai sau cafea. Cu toate ca pare un timp foarte scurt, aceste 15 minute te vor ajuta in procesul creativ in care vei fi angajat in restul zilei si iti vor “reincarca bateriile”. Pentru cunoscatori, privitul pe geam sau cafeaua pot fi inlocuite cu 15 minute de meditatie.

4. Fa o plimbare de cel putin 15 minute zilnic. Promenada te va ajuta la eliberarea mintii de energia negativa acumulata pe timpul zilei. De asemenea, exercitiul fizic necesar promenadei iti va arde si cateva calorii. Iar daca este soare, vei beneficia si de o doza de vitamina D.

5. Fa sport timp de cel putin 20 de minute, de trei ori pe saptamana.

6. Du-te la sala de forta o ora pe saptamana. Daca esti incepator, cauta-ti un partener cu care sa te antrenezi, scazand astfel riscul accidentelor. Pe langa caloriile arse, trasul de fiare iti va da si un sentiment de satisfactie in fiecare dimineata cand te vei uita in oglinda.

7. Fa-ti timp in fiecare zi pentru cei pe care-i iubesti. Nu trebuie sa mergi la cine romantice in fiecare seara. Este de ajuns si o atingere a mainii, o privire zambitoare, o intrebare inocenta despre cum a fost ziua partenerului. Daca locuiesti singur, poate ai un catel sau o piscica cu care pot schimba cateva vorbe…

8. Zambeste zilnic. Practic, incearca sa ai o atitudine pozitiva fata de viata. Nu vor merge lucrurile prost pentru totdeauna!

9. Bea intre 2 si 3 litri de apa zilnic. Corpul nostru contine 60-70% apa. Acesta este folosita pentru a regla temperatura corpului, pentru circulatia hranei si a oxigenului, pentru protectia incheieturilor si a organelor interne si pentru eliminarea deseurilor. Deci, atentie la deshidratare!

10. Citeste in fiecare zi cate 10-15 minute inainte de culcare. Citeste orice, dar citeste. Te asigur ca, peste doua saptamani, cand vei termina cartea, vei simti o bucurie interioara care iti va da forta de munca si te va ajuta sa visezi in continuare.

joi, 24 iunie 2010

Cum sa comunici cu un sef dificil

A avea un şef cu abilităţi manageriale şi de comunicare scăzute este un lucru foarte comun, în ciuda faptului că acestea sunt cele mai importante abilităţi pentru o persoană într-o poziţie de conducere. Iar din acest motiv, o astfel de persoană îţi poate face cu uşurinţa munca o povară.

Există numeroase studii care arată că relaţia proastă cu managerul direct se numără printre cauzele principale pentru care angajaţii părăsesc un loc de muncă. O astfel de acţiune este prima pe care ţi-o recomand dacă şi tu ai o astfel de relaţie cu managerul tău, datorată faptului că el este dificil.

Însă înainte de a face acest pas, îţi eşti dator ţie să încerci să faci relaţia să funcţioneze. Mai ales dacă din motive obiective, ai nevoie să rămâi în acel job o perioadă de timp. Când şeful tău nu are abilităţi de comunicare pe măsura funcţiei, poţi să compensezi prin abilităţile tale de comunicare şi să faci relaţia voastră să funcţioneze.

Iată cum:

1. Înţelege-i motivaţiile. Ai considerabil mai multe şanse să comunici eficient cu un şef dificil dacă înţelegi de ce se poartă aşa cum se poartă. Poate îi place să fie în centrul atenţiei, poate este nesigur pe competenţa sa, poate îi pasă doar de rezultate, nu de oameni. Uită-te dincolo de comportamentul şefului tău şi caută să descoperi ce factori psihologici îl determină.

2. Foloseşte această înţelegere. Atunci când ai o imagine bună despre motivaţiile şefului tău, te poţi folosi de ea pentru a găsi căile cele mai eficiente să îţi influenţezi şeful. De pildă, dacă ştii că şeful tău vrea să fie apreciat ca fiind competent, atunci când îi propui o idee fă astfel încât să vadă cum ideile lui te-au ajutat să ajungi la aceasta. Este mult mai probabil să accepte ideea ta.

3. Comunică cu încredere. Majoritatea oamenilor au tendinţa să adopte un comportament pasiv, submisiv în faţa unui şef dificil. Din păcate, acest comportament este cel care-i alimentează tendinţele dificile. Contra-intuitiv, ceea ce funcţionează este un stil ce comunicare clar, deschis, fără a ezita să-ţi exprimi ideile şi nevoile. Ceea ce-i arată şefului un astfel de stil e faptul că eşti într-o poziţie de putere. O strategie oarecum riscantă, dar per total mult mai eficientă cu majoritatea şefilor.

4. Fii diplomat. A fii deschis cu şeful tău nu înseamnă să-i spui lucrurile din topor, fără să te gândeşti deloc la efectul lor. Înseamnă să spui lucrurilor pe nume, însă formulate şi exprimate într-un mod în care au cele mai bune şanse să fie primite pozitiv. Dacă ai ceva de rău de spus, spune şi ceva onest de bine înainte. Dacă contrazici o anumită opinie, fă asta pe un ton calm şi neagresiv.

5. Arată că poţi fii pierdut ca angajat. Un lucru pe care l-am constatat de numeroase ori este acela că angajaţii care sunt dispuşi să tolereze orice sunt cei care ajung să primească cel mai rău tratament. Este esenţial încă de la angajarea ta să comunici prin maniera ta de a aborda lucrurile că ai standarde, că nu tolerezi orice şi că atunci când nu eşti tratat cum doreşti, vei lua măsuri. Dacă eşti un angajat valoros, asta va motiva majoritatea şefilor să te trateze adecvat. Iar dacă nu, în mod clar ţi-a ales greşit angajatorul şi este momentul să faci paşi în carieră.
Publicat de rectangular la 01:01 0 comentarii

miercuri, 16 iunie 2010

Incluse in topul celor mai frumoase femei din lume

Catherine Deneuve, Sophia Loren si Helen Mirren sunt doar trei dintre numele incluse in Top 10 al celor mai frumoase femei din lume realizat de compania de Wizard Jeans. Ce le diferentiaza pe acestea de celelalte “castigatoare”? Toate doamnele mentionate au trecut de 60 de ani, informeaza The Telegraph.

Cele trei veterane au ocupat pozitii in cea de a doua jumatate a topului. Catherine Deneuve, in varsta de 67 de ani a ocupat locul 5, fiind urmata de aproape de doamna cinematografiei britanice in varsta de 65 de ani, Helen Mirren, pe locul 6. Sophia Loren, in varsta de 76 de ani, a fost pozitionata pe locul 10.

Topul realizat de compania de imbracaminte se mai remarca si prin faptul ca a nominalizat doar femei trecute de 30 de ani. “Dupa cum spunea cineva odata, diferenta intre dragut si frumos e ca dragalasenia e temporara pe cand frumusetea e eterna” a argumentat Sally Allen, reprezentant Wizard Jeans.

Podiumul a fost ocupat de Penelope Cruz (36 de ani) pe prima pozitie, Claudia Shiffer (39 de ani) pe pozitia secunda si Kristin Scott Thomas (49 de ani) pe locul 3.

Pozitia a patra i-a revenit Reginei Rania a Iordanului in varsta de 39 de ani. Boboaca topului, Charlize Theron in varsta de 34 de ani, a fost pozitionata pe locul 7 fiind urmata pe locurile 8 si 9 de Kate Beckinsale (36 de ani), respectiv Natasha MCElhone (40 de ani).

Realizatorii topului au urmarit sa identifice acele femei ce poseda o frumusete naturala. “Femei precum Beyonce si Cheryl Cole sunt sexy si dragute dar frumusetea naturala e ceva ce vine din interior si in general necesita maturitate. Zilele in care femeia era considerata trecuta dupa 40 de ani au fost lasate in urma”, noteaza contactmusic.com citandu-l pe Anthony Edwards, purtator de cuvant al companiei.

5 REGULI PENTRU A FI FERICIT !

1) Curăţă-ţi inima de ură, frică si egoism.
2) Scuteşte-ti mintea de preocupări inutile.
3) Simplifică-ţi viata şi fă-o mai frumoasă.
4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin.
5) Iubeşte mai mult , pentru ca în viaţa asta, tu trebuie să fii soluţia, nu problema.



marți, 15 iunie 2010

Cum sa ai racoare in casa cu bani putini...

A venit vara, iar caldura de afara îti poate transforma locuinta într-o adevarata sauna. Daca nu vei lua masuri din timp, statul în casa, peste zi, va fi un chin. Iata câteva sfaturi despre cum sa pastrezi racoarea în apartament fara sa cumperi un aparat de aer conditionat.

Tine usile si ferestrele închise!

În general, când folosesti baia, este bine sa nu permiti aburilor sa intre în casa. Aburii duc la cresterea umiditatii, iar aerul va deveni imposibil de respirat.
Foloseste un ventilator special pentru baie care sa evacueze aburii pe gaura de aerisire. Peste zi, tine geamurile închise.
Este total gresita ideea ca, daca deschizi geamurile, în casa va fi mai racoare. Dimpotriva. Aerul firbinte va patrunde în locuinta si o va supraîncalzi.
Daca vrei sa aerisesti, aeriseste dimineata sau noaptea.

Trage draperiile!

Peste zi, mai ales daca nu stai acasa, trage toate jaluzelele si draperiile. Astfel, caldura va fi împiedicata sa patruda în locuinta.
Daca nu ai daperii dar vrei sa cumperi, este recomandat sa alegi produse fabricate din materiale de buna calitate precum bumbacul.

Pune jaluzele albe sau storuri exterioare

Daca nu ai, ar fi bine sa cumperi jaluzele pentru geamuri. Culoarea acestora trebuie sa fie deschisa, chiar alba pentru a reflecta razele soarelui.
Jaluzelele pot fi din plastic sau din material textil. La geamurile de la balcon poti monta perdelute, iar geamurile de la camera pot fi acoperite cu storuri exterioare din lemn. Acestea apara si mai mult camera de caldura.

Foloseste plante de apartament

Si plantele te pot ajuta sa scapi de canicula. Cumpara plante înalte pe care sa le asezi pe pervazul geamurilor sau în balcon. Acestea fac umbra dar capteaza si razele soarelui.
De recomandat sunt soiurile de palmieri care se gasesc în magazine dar si plantele agatatoare.

Elimina umiditatea

Umiditatea face ca o încapere sa para mai calduroasa decât este. Încearca sa reduci umiditatea din locuinta. În timpul zilei nu spala rufe, nu usca haine în casa si nu gati. Lasa aceste activitati mai spre seara.

Limiteaza functionarea electrocasnicelor

Electrocasnicele emana mul­­ta caldura. Opteaza pentru cele economice si limiteaza functionarea lor. Evita în cursul zilei sa folosesti cuptorul.
Procedeaza la fel si în ceea ce priveste becurile: utilizeaza becuri fluorescente care degaja mai putina caldura.

Cumpara un ventilator

În magazine exista foarte multe modele de ventilatoare. Ai de unde alege. Poti cumpara un ventilator pe care sa-l atasezi de lustra iar cu ajutorul lui camera se va raci cu 6-7 grade Celsius.
Ventilatoarele sunt mult mai ieftine decât un aparat de aer conditionat si nici nu folosesc foarte multa energie electrica.

sâmbătă, 12 iunie 2010

Cum sa faci faţa mai uşor caniculei

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi extreme să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume lichide, fructe, legume, să evite consumul de alcoolul şi de cafeaua şi să respecte sfaturile medicilor.

Meteorologii au anunţat pentru următoarele două zilele temperaturi care pot ajunge în unele zone până la 35 de grade Celsius.

În aceste condiţii, specialiştii recomandă populaţiei ca în perioadele de caniculă să consume zilnic între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete, respectiv un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute, arată Ministerul Sănătăţii într-un comunicat citat de Mediafax.

De asemenea, medicii recomandă ca în fiecare zi să fie consumate cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Evitaţi consumul de alcool

În zilele caniculare trebuie evitat consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Totodată, medicii mai spun că pe parcursul unei zile ar fi recomandat să fie făcute câteva duşuri călduţe, lăsând apa pe piele. Aparatul de aer condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

În cazul persoanelor care trebuie să stea în soare la orele amiezii, medicii le recomandă să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

O atenţie deosebită trebuie acordată sugarilor şi copiilor mici, susţin medicii. Astfel ei trebuie feriţi de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. De asemenea alimentaţia nu trebuie modificată în această perioadă, iar sugarii vor fi alăptaţi ori de câte ori solicită acest lucru, precizează sursa citată.

Nu scoateţi copiii din casă dacă nu este nevoie

Totodată, copiii nu vor fi scoşi din casă decât atunci când este nevoie şi obligatoriu cu capul acoperit, iar îmbrăcămintea acestora trebuie să fie lejeră, din materiale textile vegetale comode. Aceştia trebuie să bea apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab îndulcit şi să mănânce fructe proaspete şi foarte bine spălate.

De asemenea, specialiştii mai recomandă ca mamele care alăptează să se hidrateze corespunzător cu apă plată, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă, fără adaos de conservanţi.

Medicii atrag atenţia că o altă categorie vulnerabilă la temperaturile ridicate este cea a persoanelor vârstnice şi cu afecţiuni cronice. Aceştia trebuie să aibă în casă o temperatură corespunzătoare, să consume apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi, iar alimentaţia lor să fie predominat din legume şi fructe proaspete, evitând consumul de alimente uşor perisabile.

De asemenea, ei trebuie să rămână în casă pe perioada caniculei, iar dacă trebuie să iasă din locuinţă, să folosească îmbrăcăminte adecvată şi să aibă capul acoperit. Persoanele care suferă de anumite afecţiuni trebuie să continue tratamentul conform indicaţiilor primite de la medici.

Erotismul este influentat de ora nasterii

Astrologii sustin ca personalitatea erotica este strans legata de clipa in care ai venit pe lume. Cum iti influenteaza ora nasterii activitatea din dormitor?

Intre ora 23.00 si ora 03.00
Te face fericit orice iubire care iti da libertatea de a fi in largul tau, de a fi tu insuti. Nu suporti ideea de a cuceri, ci adori sa te lasi cucerit. Extrem de rational, echilibrat in relatiile cu o persoana de sex opus, oricat de indragostit ai fi nu treci peste etapa tatonarilor, cea a cunoasterii reciproce. Odata ce ai ajuns sa accepti partenerului defectele, vei avea o relatie de lunga durata.

Intre ora 03.00 si ora 06.00
Esti capricios in relatii, dar reusesti sa cuceresti inimile pretendentilor cu mare usurinta. Nimic nu te satisface mai mult decat sa ai la picioarele tale cat mai multe persoane de sex opus, insa doar pentru scurt timp. Pasional, amator de senzatii unice, simti nevoia sa te aventurezi in relatii cu parteneri care iti ofera partide de amor incendiare.

Intre ora 06.00 si ora 09.00
Sensibilitatea te caracterizeaza si ai tendinta de a te implica in relatii cu parteneri puternici care te protejeaza. Iubirea si fidelitatea sunt punctele tale sensibile, de care, din pacate, profita multi. Dorinta exagerata de a primi afectiunea partenerului, romantismul si micile dragalasenii prin care incerci sa animezi atmosfera in dormitor te lasa cu sufletul ranit de cele mai multe ori.

Intre ora 09.00 si ora 12.00
Nu suporti singuratatea si esti dispus sa faci nenumarate compromisuri pentru o relatie longeviva. Afisezi o personalitate puternica, fara inhibitii si prejudecati, dar in realitate visezi la iubirea de lunga durata. Pentru tine, aventurile pasagere reprezinta doar proba de foc prin care esti nevoit sa treci pana intalnesti partenerul potrivit.

Intre ora 12.00 si ora 15.00
Tandru si amuzant, esti intr-o continua cautare a partenerului cu care sa experimentezi lucruri nebanuite. Te satisface ideea de a controla totul in dormitor.

Intre ora 15.00 si ora 18.00
Ai un farmec deosebit care innebuneste pana si cele mai capricioase persoane. Adori ca partidele de sex sa fie precedate de un preludiu lung, sarutari, mangaieri si imbratisari pasionale. Totodata, din cand in cand simti nevoia de a te rupe de rutina si de a te lasa prada unei aventuri.

Intre ora 18.00 si ora 21.00
Esti adeptul relatiilor traite intens de care sa te bucuri pana la adanci batraneti. Cu toate ca esti dispus sa lasi de la tine foarte mult, iubirea nu exista acolo unde o cauti tu.

Intre ora 21.00 si 23.00
Nu tii neaparat sa ai primul cuvant, dar iti place intotdeauna sa ai ultimul cuvant. Nu te multumesti cu putin, vrei totul sau nimic. Chiar daca nu cauti neaparat pasiunea si romantismul intr-o relatie, optand uneori spre fantezii ceva mai alambicate, telul tau este sa-ti gasesti un prieten adevarat alaturi de care sa fii linistit pana la sfarsitul zilelor.

vineri, 11 iunie 2010

Anii de aur: peste varsta de 60 de ani

Bucurându-vă de o bună sănătate şi vitalitate, puteţi spera să trăiţi din plin încă 20-30 de ani după vârsta de 60 de ani. O abordare optimistă a vieţii după pensionare vă permite sa descoperiţi mari bucurii ca model pentru cei tineri, fiind o sursă de inspiraţie pentru copiii şi nepoţii dumneavoastră, dacă îi aveţi, şi o companie valoroasa pentru prieteni. Dacă vă înţelegeţi pe dumneavoastră înşivă şi sunteţi realistă în ceea ce priveşte pericolele ultimei perioade a vieţii, care vă diminuează mobilitatea şi vă ameninţă independenţa, veţi fi capabilă să faceţi cei mai potriviţi paşi în direcţia autoajutorării. Deşi progresele medicale pot ajuta - chirurgia avansată vă oferă noi articulaţii, precum protezele de şold, şi poate da inimii o nouă viaţă prin operaţii de by-pass - prevenirea rămâne cel mai bun tratament.

RĂMÂNÂND ALERTĂ ŞI ACTIVĂ
Femeia în vârstă este cel mai bine fortifiată de un mod de viaţă sănătos şi o atitudine pozitivă. Nu este niciodată prea târziu să renunţaţi la fumat sau să puneţi capăt consumului de alcool. Asiguraţi-vă că în continuare mâncaţi prânzuri nutritive şi faceţi regu­lat efort fizic. Poate fi necesară o modificare a exerciţiilor fizice, pentru a se potrivi cu starea dumnea­voastră de mobilitate, dar o plimbare în pas vioi în fiecare zi vă menţine stimulate şi corpul, şi mintea. Ar trebui să vă consultaţi medicul pentru a afla ce tip de exerciţii vă sunt potrivite. Femeile în vârstă pot avea o şedinţă cu un antrenor personal la fel ca şi cele tinere, pentru a descoperi care este setul optim de exerciţii fizice pentru ele.
Exerciţiul minţii este la fel de important ca şi cel al corpului şi acum aveţi şansa de a recupera oportu­nităţile educaţionale pierdute. Studiul vă poate des­chide uşi către multe ore de creaţie şi producţie. Piaţa locurilor de muncă tocmai realizează potenţialul re­prezentat de grupul persoanelor în vârstă, aşa încât profitaţi de aceste tendinţe preferenţiale de evoluţie.
O femeie în vârstă poate fi constrânsă să petreacă tot mai mult timp în casă. In acest caz, este impor­tant să existe susţinerea familiei, dacă este posibil, sau a asistenţilor sociali sau medicali. Un grup de prieteni cu mai multă mobilitate vă vor ajuta să vă menţineţi starea de stimulare prin vizite, schimbul de cărţi sau materiale video, asigurându-vă că nu vă veţi simţi singură sau plictisită. În general, nu există nici un motiv ca facultăţile dumneavoastră mentale să nu funcţioneze la fel de bine pe cât au făcut-o întot­deauna şi multe femei în vârstă găsesc o mare plăcere în a citi şi a scrie. Un grup local preocupat de istorie poate valorifica amintirile dumneavoastră şi redactarea mărturiilor poate fi o activitate plăcută.
O parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire este pierderea celor dragi. Decesul unui partener de viaţă poate să apară ca o irecuperabilă lovitură a sorţii. Tristeţea şi depresia care urmează după o astfel de pierdere grea sunt o parte firească a perioadei de doliu. Dar dacă nu puteţi depăşi momentul - şi multe femei îşi ascund sentimentele şi le este dificil să vorbească despre durerea lor - medicul dumnea­voastră v-ar putea recomanda unei persoane care va poate ajuta să rezolvaţi acest impas psihic.
Plăcerile vârstei
Posibilitatea de a păstra legătura cu tinerii permite unei femei să-şi transmită mai departe cunoştinţele şi expe­rienţa. Sentimentul că este utilă o poate ajuta să descopere liniştea sufletească.
Suport şi prietenie
Discuţiile cu prietenele sunt unul din cele mai bune tonice. In ultimii ani, femeile de aceeaşi vârstă îşi pot împărtăşi experienţele trecute şi îşi pot oferi un suport reci­proc practic şi moral.

Pentru ce Blog?

M-am hotarat sa realizez acest blog, pentru toate femeile, mai in etate sau mai tinere.
Aici veti putea gasi tot ceea ce ne intereseaza: retete culinare, fashion, style, etc. De fapt tot ce ne intereseaza.
Va astept cu placere comentariile.